mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Metselmix®

Fabrikanten van metselspecie hebben zich verenigd in een werkgroep Metselmix van VOBN. Zij produceren een kant-en-klare metselspecie onder de naam Metselmix die volledig voldoet aan de norm NEN-EN 998-2 'Metselmortels'. De afnemers zijn altijd verzekerd van een topproduct, waarmee sneller, beter en goedkoper metselwerk mogelijk is.

VOBN_MetselmixMetselmix is meteen na aankomst op de bouwplaats klaar voor gebruik, zonder voorbereidingstijd.

 

Metselmix, uitstekende eigenschappen
De aangesloten bedrijven leveren op afgesproken tijd elke hoeveelheid op elke bouwplaats. En wel zo dat u het product op een prima wijze in ontvangst kunt nemen: in silo's, kuipen of bags. De keuze is aan u. En er zijn nog veel meer voordelen. Denkt u onder andere aan de goede verwerkbaarheid en lagere bouwkosten. Metselmix® is daarmee een ideaal product voor de bouw.

Metselmix, de logische keuze
Alle leden van de werkgroep Metselmix leveren de specie onder KOMO-BV certificaat. Bouwers met visie die hun concurrentiekracht willen vergroten, weten dat het met deze bedrijven gegarandeerd goed zaken doen is. Zij kiezen daarom in toenemende mate welbewust voor Metselmix®.

Metselmix®: de nieuwe standaard
Metselmix® is een product van vakmensen voor vakmensen. Ontstaan als resultaat van het zoeken naar nieuwe wegen in de bouw, die leiden tot een hogere kwaliteit van het bouwproces en het product. Het product wordt gemaakt volgens de norm NEN-EN 998-2, staat onder de dagelijkse controle van een erkende certificatie-instelling en wordt geleverd met KOMO-BV certificaat. Maar niet alleen daarom geniet Metselmix® de voorkeur boven met de hand op het bouwwerk verwaardigde specie. Want afgezien van de constante, betrouwbare kwaliteit ligt ook de prijs per m³ beduidend lager. Dat is toch mooi meegenomen.

Gegarandeerde kwaliteit en een constant product
De productspecificaties zijn vastgelegd, gekeurd en gecertificeerd. In Nederland kennen we de norm NEN-EN 998-2 die geldt voor 'Metselmortel voor metselwerk van stenen of blokken van baksteen, kalkzandsteen, beton en gasbeton' van het NNI. Daarin staan de criteria waaraan de metselmortel moet voldoen. Druk- en buigsterkte, luchtgehalte, volumegewicht en verwerkingstijd zijn precies aangegeven. De basisgrondstoffen worden voor het mengen afgewogen in de metselspeciecentrale met geavanceerde en geijkte weegapparatuur. Kortom, u beschikt altijd en overal over een homogeen en uniform product.

Uitgebreide laboratoriumcontroles
De producenten weten wat ze doen. In de eigen bedrijfslaboratoria van de Metselmix®-producenten vinden voortdurende kwaliteitscontroles en keuringen plaats, die de zekerheid bieden van een uniform, hoogwaardig product. Grondstofcontrole en interne kwaliteitscontrole vinden dagelijks plaats. De externe controles staan mede garant voor een altijd hoogwaardig product. Onze Metselmix® is niet voor niets KOMO-gecertificeerd.

Garantie en aansprakelijkheid
Metselmix® voldoet aan alle huidige voorschriften en eisen en wordt geleverd op basis van de vraag.

Verwerkbaarheid
Metselmix® is meteen na aankomst op de bouwplaats klaar voor gebruik, zonder voorbereidingstijd. Dat bespaart oppermanuren. De metselaar kan vervolgens zonder oponthoud de hele dag doorwerken. Je werkt met de metselmix net als met andere specie. Alleen is de verwerkingstijd langer en in koude periodes kun je per dag je mengsels aanpassen aan de metselsituatie.

Ontvangstmogelijkheden
Metselmix® wordt aangevoerd met truckmixers. Op de bouwplaats wordt Metselmix® gelost in silo's of bakken met een inhoud van ±1 m³. Het is ook mogelijk om specie in kleine 200 liter kuipen of bags af te nemen. Met meer silo's is de specie altijd binnen handbereik met een minimum aan horizontaal transport. Metselmix® schept ook extra ruimte en orde op de bouwplaats. Om vermenging te voorkomen wordt een nieuwe leverantie niet over de nog aanwezige specie gelost. Indien nodig kunnen meerdere leveringen per dag plaatsvinden. U kiest wat voor u op een bepaalde bouw het handigst is.

Bouwkosten
U bespaart op allerlei manieren kosten: in manuren, in opslag van grondstoffen want u ontvangt een kant-en-klaar product en ook op water en elektriciteit, want u hoeft hiervoor geen voorzieningen te treffen. Dat maakt zelfs het calculeren per 1000 stenen metselwerk een stuk gemakkelijker, nauwkeuriger en goedkoper. Tel uit je winst.
En dan is er nog de prijs van Metselmix® zelf: die is in vergelijking met allerlei andere metselspecies zeer concurrerend. Metselmix® wordt per m³ verkocht en dat is goed voor 1,7 ton materiaal.

Tip 1: Aanvoer en opslag
Zorg dat de Metselmix®-kuip of silo zo dicht mogelijk bij de metselaar wordt geplaatst; dat beperkt de loopafstand. Bij meerverdiepingenbouw kan een bouwkraan de silo eenvoudig in de buurt zetten, maar denk eraan dat de silo leeg gehesen wordt.

Tip 2: Onderhoud van de silo
Dankzij de eenvoudige constructie met slechts één losklep, is het onderhoud van de silo gemakkelijk. Bescherm de specie tegen weersinvloeden door de silo af te dekken met bijvoorbeeld betonplex. Zorg wel voor een schone silo waardoor oude en nieuwe specie niet vermengd kunnen worden.

Tip 3: Niets toevoegen
Iedere toevoeging is overbodig, want Metselmix® is een compleet product. Toevoegen kan zelfs nadelig werken, want het verandert de samenstelling en dat is nu juist niet de bedoeling. Daar hebben we niet voor niets zoveel aandacht aan besteed.

MRPI Metselmortel M10 en M5

NeMO (Nederlandse Mortel Organisatie)

Voor vragen met betrekking tot producten en diensten of het vrijblijvend maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van de aangesloten leden of het secretariaat.

Delen:

Contact

Werkgroep Metselmix secretariaat
Zaagmolenlaan 20
Postbus 194
3440 AD WOERDEN

T 0348 48 44 88
E ...

 

Leden Metselmix®

Betonmortelcentrale De Lek bv

T 0184 602 226 E ...


Betonmortelcentrale Gorkum B.V.

T 0183 623 322 E E ...


BouwOort Betoncentrale

T 0412 481 257 E ...


 

 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.