mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Betondag

De Betondag is ieder jaar op de derde donderdag van november. De Betondag 2018 is op 15 november in de Doelen te Rotterdam van 08.30 - 19.00 uur en heeft als thema: Beton, duurzamer dan ooit!

De Betondag is niet alleen een netwerkdag, maar ook dé dag voor kennisoverdracht in de betonbouw. Het grootste eendaagse evenement van de bouw in Europa, wordt ook dit jaar weer gehouden in de Doelen te Rotterdam.

Betondag vernieuwd

Maar, het wordt geen Betondag zoals u gewend bent; de Betondag wordt vernieuwd. Het afgelopen half jaar hebben wij zoveel mogelijk verbeterpunten voor de Betondag geïnventariseerd. 

Programma
De Betondag blijft een kennis- én netwerkdag. In het congresprogramma zijn dit jaar minder parallelsessies tegelijk en de lezingen worden per thema ingedeeld. Wij streven hierbij naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ook elkaar ontmoeten en netwerken is een belangrijk onderdeel van het programma. Om daar nog meer aandacht aan te geven, stopt het kennisprogramma dit jaar na 15.30 uur en dat is dan gelijk het startsein van de netwerkborrel op de beursvloer. Voor het samenstellen van het programma is én wordt dit jaar nadrukkelijk de samenwerking met alle partijen in en onderdelen van de betonketen gezocht.

Beton, duurzamer dan ooit!

Onze leden, personen én bedrijven, zijn allemaal onderdeel van de betonketen. Ieder van ons is wel op de een of andere manier met het thema duurzaamheid bezig. Maar vaak weten we dat niet van elkaar. We moeten elkaar dus informeren en de Betondag is hiervoor bij uitstek geschikt. 

Op dinsdag 10 juli wordt het Betonakkoord voor duurzame groei ondertekend. Een nationaal ketenakkoord ter versterking van de duurzame transitie van Nederland en van de toekomstbestendigheid van de betonketen. In het akkoord zijn afspraken beschreven voor 4 thema's: CO2-uitstoot, Circulariteit, Natuurlijk kapitaal en Sociaal kapitaal. De eerste drie thema's zullen door de marktpartijen worden opgepakt. Voor het vierde thema is de Betonvereniging de natuurlijke partner, omdat investeren in mensen door kennisoverdracht over het materiaal beton onze kerntaak is.

Beursvloer
Een vertrouwd beeld zijn en blijven onze relaties met een stand op de beursvloer die een belangrijke bijdrage aan het succes van de Betondag leveren. Wel is er een nieuwe standbouw, om de beursvloer een meer open en moderne uitstraling te geven. Met de beschikbare ruimtes in De Doelen moet rekening worden gehouden. Daarom blijven de standplekken van dezelfde afmetingen en op dezelfde wijze ingedeeld op de beursvloer.

Nieuw was vorig jaar de betonbanenmarkt, die positief is ontvangen. Dit jaar is deelname aan deze markt niet exclusief voor standhouders, dus een nieuwe manier om uw bedrijf op de Betondag te presenteren. De betonbanenmarkt wordt aangevuld met "innovatieplekken" en de stands van studenten. Zij krijgen samen een plek op de begane grond rondom de Van Cappellenzaal. Daar kunnen 's middags ook pitches gegeven worden door de standhouders op de betonbanenmarkt en innovatieplekken.

Aanmelden en informatie

Data informatie:

15 november 2018 | 10:00 - 20:00
Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.