mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle CSC-brons gecertificeerd

Kiwa heeft op 14 augustus jl. CSC-brons uitgereikt aan Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle. Met het bronzen certificaat kan het bedrijf een duurzame winning van zand en een duurzamere betonketen realiseren.

Betonhuis-Betonmortel-CSC-ZeldenrustHet team van Zeldenrust ontvangt het CSC-brons-certificaat van Kiwa. V.l.n.r.: Jan van Lenthe, procesoperator; Rick Mulder shovelmachinist; Jan-Paul Blok, site manager; Jan Keijzer, Kiwa; Sjerp Zeldenrust, directeur.

Het CSC (Concrete Sustainability Council) is een internationaal certificatiesysteem en biedt de afnemer van beton zekerheid over de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid.

Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle

Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle levert hoogwaardig industriezand en ophoogzand door middel van een ultramoderne installatie. "De energiezuinige installatie voorziet diverse afnemers gedurende de komende twintig jaar van hoogwaardig industriezand en ophoogzand. Zeldenrust zit hier nu vijf jaar en de locatie bestaat uit bijna honderd hectare zandwin- en verwerkingsterrein en bevat circa 17 miljoen vaste kubieke meter (25 miljoen ton) grondstof.

Wij zijn de pioniersfase uit en wilden vlot mee met de CSC-ontwikkeling. We hebben tijd geïnvesteerd en kritisch gekeken naar onze eigen processen en beleid. We werden getriggerd door de gestelde eisen. Nu willen we stappen gaan maken om zilver te halen.", aldus site manager Jan-Paul Blok. Het behalen van het certificaat past in de ambitie van het familieberijf om milieuprestaties in de keten continu te verbeteren.

Voordeel bij aanbestedingen

Blok: "Het behalen van dit CSC-certificaat is een resultaat van de activiteiten die Zeldenrust Zwolle op het gebied van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) in het beleid heeft doorgevoerd. Met het CSC-certificaat kunnen wij aantonen dat het zand verantwoord is gewonnen. Onze klanten kunnen hiermee de keten verduurzamen.”

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.