mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Wit beton voor fashionstore ONLY

ONLY is kwaliteitsfashion voor de moderne vrouw. Het merk heeft meer dan duizend winkels in 38 verschillende landen. De nieuwste winkel staat in Hoog Catharijne in het centrum van Utrecht. De vloer van deze fashionstore is uitgevoerd in Mebin Colorcrete®, kleur wit.

vorige

Stoer en modern beton

“Deze betonvloer mag gezien worden. Stoer en modern en dat past precies bij dit kledingmerk”, laat commercieel technisch adviseur van de Mebin B.V. Jan Rijfers weten. “De eigenaren van de ONLY winkel in Hoge Catharijne zochten een witte betonsamenstelling voor een gepolijste betonvloer. In samenwerking met Elmar services en De Bruin betonwerken hebben wij een Citycrete® met Colorcrete® wit geadviseerd.” 

Speciaal pigment

Hoe mooi grijs beton kan zijn! Tegenwoordig is een groot palet aan kleuren beschikbaar. Colorcrete® combineert de natuurlijke uitstraling van het materiaal met een warm getint oppervlak. Beton kan met een speciaal pigment een extra architectonische kwaliteit krijgen. Rijfers: “Het verschil tussen een monolieten betonvloer of een vloer met een verflaag is duidelijk. Bij een gestorte vloer met witte kleurstof behoudt de vloer de karakteristieke betontextuur en kleurnuances. Daarbij heeft beton een duidelijk voordeel ten op zichtte van verf. De kleur laat niet los, slijt niet en zelfs bij lichte beschadigingen van het oppervlak blijft dezelfde constante kleur zichtbaar.” 

Jan Rijfers -  commercieel technisch adviseur van de Mebin B.V.


Bij een gestorte vloer met witte kleurstof behoudt de vloer de karakteristieke betontextuur en kleurnuances."

Unieke samenstelling

Het eindresultaat van het Colorcrete®-werk wordt mede bepaald door de kwaliteit en aandacht tijdens de uitvoering. “In deze situatie hebben wij Colorcrete® en Citycrete® toegepast. De unieke combinatie van een speciaal bindmiddel en de uitgekiende verhouding tussen zand en grind, zorgen ervoor dat dit mengsel goed geschikt is voor een dergelijke winkelvloer. Het is een hoog vloeibaar verdichtingsarm mengsel waarbij de grindkorrels goed blijven liggen. Dat is belangrijk omdat na het storten er niet door de betonmortel heen gelopen mag worden. Als dat wel gebeurd dan zijn de voetstappen blijvend zichtbaar als de vloer gepolijst gaat worden. Dat vraagt aandacht van de stortploeg. ”, aldus Rijfers. 

Advies bij uitvoering

Een ander voordeel van deze samenstelling is dat het mengsel goed verpompbaar en verwerkbaar was. De stortploeg van H. de Bruin betonwerken had voor het storten de oude ruwe betonvloer goed nat gemaakt om mogelijke scheurvorming te voorkomen. Het beton moest door 100 meter slang gepompt worden. Bij een Citycrete® mengsel garandeert Mebin altijd minimaal 50 meter verpompbaar door slangenbetonpomp. Boven de 50 meter slanglengte is meer lengte mogelijk, maar dan geeft Mebin wel advies uit over de samenstelling aan de opdrachtgever.

Een week na de stort is de vloer afgewerkt. Het beton is geschuurd en gepolijst met diamantsegmenten die zorgen voor een vlak en glanzend oppervlak en de uitstraling van een marmer of terrazzo vloer.

Kleur beton

Naar overzicht
Delen:

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

Lid van Betonhuis

Logo 18._Mebin 150

bron: www.mebin.nl

Mebin B.V. - Lid Betonhuis


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.