mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Themabijeenkomst White topping

Het Kennisplatform Betonwegen organiseert op 14 juni in Zwolle een bijeenkomst met als thema white topping. White topping is een composiet verhardingsconstructie, waarbij een relatieve dunne betonlaag op een bestaande asfaltlaag wordt aangebracht. Vandaar de naam white topping: 'wit op zwart'.

Nieuws_Beton_Thema White toppingAanleg proefvak white topping. Foto: Betoninfra

 

Beton voorzien van constructieve kunststofvezels 

In Nederland is recent een eerste ervaring opgedaan met white topping en wel op een fietspad langs de N335 tussen Leeuwarden en Tytsjerk. Dit betrof een 1.450 m lang betonnen fietspad van 3,5 m breedte en slechts 10 en 12 cm dikte. Het beton is voorzien van constructieve kunststofvezels. 

White topping op fietspad

Dit fietspad is aangelegd in april 2018 door Schagen Infra. Voordat dit project werd uitgevoerd heeft Schagen Infra proefvakken aangelegd op haar eigen terrein om daarmee zowel betontechnologisch als uitvoeringtechnisch ervaring op te doen. 
In totaal zijn zes proefvakken gefreesd uit de bestaande asfaltverharding met een diepte van 8 cm. In elk vak werd een vezelversterkt betonmengsel aangebracht. Voor elk proefvak werd een ander type vezel gebruikt.

Mogelijkheden white topping

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op wat white topping is en wat de (on)mogelijkheden daarvan zijn. Verder wordt ingegaan op de betontechnologische en uitvoeringstechnische aspecten van met constructieve vezels versterkte dunne betonlagen.

Programma    
Bron: Kennisplatform betonwegen
12.00 – 12.45 uur  Ontvangst en lunch     
12.45 – 14.30 uur Presentaties en discussie     
14.30 – 15.30 uur Bezichtiging proefvakken    
15.30 - 16:30 uur Afsluiting met hapje en drankje    

In het programma is een bezoek opgenomen naar de proefvakken op het terrein van Schagen Infra te Hasselt.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Mercure, Hertsenbergweg 1 te Zwolle. We bezoeken de proefvakken in Hasselt per bus.

Aanmelden

Aanmelden en deelname is alleen mogelijk voor leden van het Kennisplatform Betonwegen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vanwege de locatie is het aantal deelnemers beperkt tot 60 personen. 

PDF icoonUitnodiging themabijeenkomst white topping

Aanmelden

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.