mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Schröder Vastgoed verlegt grens en schrijft Beton Bewust voor!

Schröder Vastgoed gaat in een nieuw kantoorgebouw in Twente duurzaam beton toepassen. Dat is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met MVO Netwerk Beton. VOBN is met Beton Bewust lid van dit netwerk en deze afspraak biedt meteen kansen voor Beton Bewust keurmerkhouders.

Beton_Nieuws_BH03Schröder Vastgoed gaat in een nieuw kantoorgebouw in Twente duurzaam beton toepassen. Foto's: Robert Tjalondo

Tijdens het evenement Building Holland in de Amsterdamse RAI werd de afspraak bevestigd. Schröder Vastgoed realiseerde eerder al duurzame kantoorgebouwen in Almelo, Doetinchem, Enschede en op Aruba.

Gerard Schreuder – Directeur Schröder Vastgoed

 

Dit project gaat echter nog een stap verder. Naast innovaties op het gebied van klimaattechniek, wko-systemen en gezondheid, werken wij met meerdere innovaties in duurzaam beton.”

Toepassen van innovaties
Schröder Vastgoed wil met partijen meer nieuwe innovaties toepassen, zoals geopolymeren en terugname van beton aan het einde van de levensduur. Daarnaast gaat het bedrijf ook het gebruik van keurmerken voorschrijven zoals Beton Bewust (CSC). Namens MVO Netwerk Beton ondertekende Stefan van Uffelen de samenwerkingsovereenkomst. Samenwerking in de keten is volgens beide partijen cruciaal om grootschalig CO2-uitstoot terug te dringen. Soms is het daarvoor nodig om de keten op een andere manier te organiseren, zoals bij circulair beton. Bedrijven met het kerumerk Beton Bewust zijn hier al klaar voor. Samen met het MVO Netwerk Beton en ambitieuze opdrachtgevers proberen zij nu de doelstellingen te verwezenlijken.

Stefan van Uffelen – Programmamanager MVO Netwerk beton

 

Schröder Vastgoed verlegt grenzen en dat is precies wat wij ook van andere opdrachtgevers in Nederland verwachten.”

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.