mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Opvallende truckmixer van Betonmortel Nederland voor project hoogwatergeul

Een opvallende bestickerde truckmixer van Betonmortel Nederland was vrijdag 17 oktober te zien op de IJssel. De truckmixer met daarop afbeeldingen van het project hoogwatergeul Veessen-Wapenveld vertrok met een pont van Zwolle naar de laad- en loswal in Veessen, waar een inlaad voor de geul wordt gerealiseerd.

Beton_Nieuws_BMN_truckmixerDe truckmixer van Betonmortel Nederland die tijdens de werkzaamheden van Hoogwatergeul Veessen Wapenveld te zien zal zijn. Foto: Betonmortel NederlandDe Combinatie IJsselweide is de aannemerscombinatie die het werk hoogwatergeul Veessen-Wapenveld gaat realiseren. De aannemerscombinatie bestaat uit de aannemers Boskalis en Van Hattum en Blankevoort. Daarnaast speelt Witteveen+Bos een adviserende en ondersteunende rol binnen deze aannemerscombinatie. Betonmortel Nederland (BMN), lid van VOBN en keurmerkhouder Beton Bewust levert een mobile betoncentrale en een opvallend bestickerde truckmixer voor dit project.

Beton voor hoogwatergeul

Tussen Veessen en Wapenveld wordt een hoogwatergeul aangelegd door middel van twee nieuwe dijken. Aan de oostkant van de bestaande dijk wordt een weidegebied zonder bebouwing gerealiseerd dat bij extreem hoogwater als een geul voor stromend water gaat functioneren. De geul wordt 8 kilometer lang en de breedte varieert tussen de 550 en 1.500 meter. Bij Veessen, in het zuidelijk deel van de geul, wordt een inlaat gebouwd; een klepconstructie die bij extreem hoogwater open gaat, waardoor de geul volstroomt. Ter hoogte van Wapenveld wordt een uitlaat gemaakt: een lage dijk die het hoge water door kan laten. Door bij extreem hoogwater de geul in werking te stellen, wordt de waterstand in de IJssel met 71 centimeter verlaagd. De agrarische functie van het gebied blijft gehandhaafd. Tussen de twee dijken kunnen vanwege de veiligheid geen woningen en bedrijfsgebouwen blijven staan. Bij de realisatie van bruggen, gemalen en stuwen is beton nodig. Hiervoor heeft de combinatie straks op het werk een tijdelijke betoncentrale ter beschikking. De grondstoffen voor het beton, worden via een laad- en loswal over water aangevoerd. Om het beton van de mobile betoncentrale naar de plaats van verwerking te brengen wordt de opvallende betonmixer van Betonmortel Nederland ingezet.

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.