mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Megastort voor aquaduct bij Muiden, 3.800m3 beton in één dag

3800 m3 beton in één dag voor breedste aquaduct van Europa. Geen alledaagse betonstorts voor twee spoorbruggen, twee reguliere bruggen en een aquaduct op wegennet A1/A6 waarin enorme hoeveelheden betonmortel worden verwerkt.

vorige

Maar liefst 3800 m3 beton in één dag, voor het aquaduct onder de Vecht bij Muiden – het toekomstig breedste van Europa. Met een gemiddelde capaciteit van een betonwagen van 9m3 en een verwerkcapaciteit van 200m3 per uur op locatie, betekent dat een stroom betonwagens, die ongeveer 20 uur lang af en aan blijft rijden. Met twee beschikbare betonpompen kunnen telkens 4 wagens tegelijkertijd betonmortel lossen. 

Het is een complexe logistieke operatie, waarbij 4 betoncentrales in de regio op volle kracht draaien om de betonmortel te produceren. Het betreft twee centrales van Cementbouw – in Diemen en Zaandam - en twee centrales van Dyckerhoff Basal in Almere en Nieuwegein. Een vijfde centrale is stand-by in het geval van calamiteiten. De gehele operatie, die zich kenmerkt door een unieke ketensamenwerking, is vooraf gedetailleerd omschreven in een kwaliteitsplan. 

Beton met een verhoogde brandwerendheid
De betonstort is ten behoeve van het realiseren van de vloermoot van de betonnen bak die aan de basis staat van het toekomstige viaduct. Het is in dit geval vanwege de invloeden van vooral water belangrijk dat de sterkteontwikkeling van beton wordt beperkt en eventuele scheurvorming wordt voorkomen. Bovendien moet het beton een verhoogde brandwerendheid hebben om de veiligheid van weggebruikers te bevorderen. Het betonmortelmengsel dat gebruikt wordt tijdens de stort heeft daarom een speciale samenstelling die deze eigenschappen bevat. 

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.