mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Meer granulaat door convenant Recycling Betonnen Dakpannen

Stichting Dakmeester en BRBS Recycling, branchevereniging breken en sorteren, hebben een nieuw convenant: Recycling Betonnen Dakpannen. 23 dak-dekkersbedrijven van hellende daken in Nederland bieden hierdoor tussen de 15 en 25 miljoen betondakpannen op jaarbasis aan voor de productie van betongranulaat.

Betonhuis-convenant_dakpannenVoorzitter Ton van der Giessen van BRBS Recycling. Foto: fragment uit de You-Tube film,

 

Oude betonnen dakpannen voor nieuw beton

Het materiaal wordt aangeboden aan gespecialiseerde recyclebedrijven, aangesloten bij BRBS Recycling. Deze verplichten zich tot het opwerken van de dakpannen tot een hoogwaardige grondstof voor de productie van nieuw beton. De Dakmeesters staan aan het begin van deze keten. Zij zijn in staat om de dakpannen apart te houden en de logistiek te regelen naar de specialistische recyclebedrijven die een recycle garantie afgeven. Recycling van de oude betondakpannen wordt een vast onderdeel van de reeds 15 jaar bestaande Daksysteem-garantie. Het onderdeel recycling wordt daarmee vastgelegd in het zogenaamde Dakdossier.

Ton van der Giessen, voorzitter BRBS

Op dit moment wordt 80% van het afval al gerecycled, voor die laatste 20% moet je meer moeite doen."

Circulaire economie

Het convenant is een uitstekend voorbeeld van hoe marktpartijen werken aan de circulaire economie, in dit geval met een volledig gesloten cirkel. Tot nu werden oude betondakpannen vooral gebruikt als basis voor bijvoorbeeld wegfundering. In het nieuwe convenant wordt een deel van het gerecycled materiaal ook gebruikt voor de productie van nieuwe betondakpannen en wordt als betongranulaat voor nieuw beton aangeboden.

Video: Uitzending Doe Maar Duurzaam Ondernemen (20 mei)

 

 
Ondertekening Convenant Recycling Betondakpannen

De ondertekening van het convenant door voorzitter stichting Dakmeester Will Verwer en voorzitter Ton van der Giessen van BRBS Recycling vond plaats op de renovatieprojecten in totaal van 400 woningen van Wonen Limburg te Venray. Directeur Aedes Jeroen Pepers, Wim Hazeu bestuurder Wonen Limburg en wethouder Martijn van der Putten gemeente Venray onderstreepten met hun aanwezigheid het belang van dit convenant. Dakmeester Pex Dakbedekkingen uit Echt en Dakmeester Gebr. Janssen uit Horst/Beugen voeren de projecten uit.

Meer over betongranulaat

 

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.