mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
 • Menu
 • Home
 • Login

LCA's voor betonmortel geactualiseerd

De sector Betonmortel van Betonhuis heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld. Met deze gegevens kan aan de hand van rekenmodellen de milieuprestatie van gebouwen (MPG) worden vastgesteld. De nieuwe gegevens worden in de Nationale Milieudatabase (NMD) versie 2.2 opgenomen.

Betonhuis_LCADe nieuwe gegevens worden in de Nationale Milieudatabase (NMD) versie 2.2 opgenomen. Foto: Betonhuis

 

LCA gegevens voor afnemers van Betonmortel 

De aangesloten betoncentrales van Betonhuis hebben het mogelijk gemaakt om deze nieuwe LCA-gegevens beschikbaar te stellen voor de afnemers van betonmortel. Bij project-inschrijvingen is het steeds vaker een vereiste om een gevalideerd milieuprofiel toe te voegen. De milieuprestatie van een constructie of een gebouw wordt bepaald door een combinatie van materiaalgebruik in de verschillende bouwdelen. Belangrijk is dat de gegevens waarop de berekeningen zijn gebaseerd uitgaan van algemeen erkende regels en daarmee transparant, betrouwbaar, actueel en voor iedereen inzichtelijk zijn. De lid-bedrijven zorgen hiervoor.

Nationale Milieudatabase

De milieueffecten van het materiaalgebruik spelen een steeds belangrijkere rol bij het terugdringen van de totale milieubelasting van gebouwen en bouwwerken in de Grond-, weg- en waterbouw (GWW-werken). Zeker nu woningen en kantoren/utiliteitsgebouwen steeds energiezuiniger worden en er daardoor minder milieuwinst (CO2 -reductie) te realiseren is met alleen energiebesparing bij verwarming en koeling van gebouwen. Door inzicht te krijgen in de milieueffecten van het materiaalgebruik kan een verdere reductie van de milieubelasting in de bouw worden bereikt. De nieuwe LCA gegevens van betonmortel dragen daar aan bij.

NMD-productbladen betonmortel vervangen MRPI®-certicaten

De informatie van mengsels, productkaarten en basisprofielen is ingevoerd in de Nationale Milieudatabase t.b.v. de milieuparagraaf Bouwbesluit. Daarnaast wordt de informatie ook gebruikt als basis voor het rekeninstrument de Ontwerptoolgroenbeton. De NMD-productbladen betonmortel vervangen de MRPI®-certificaten voor betonmortel.  

Afnemers van betonmortel kunnen LCA-gegevens opvragen bij de bedrijven aangesloten bij Betonhuis Betonmortel voor:

 • Constructies
 • Funderingsbalken
 • Funderingspalen
 • Kelderwanden
 • Kolommen 
 • Masieve wanden, dragend
 • Liggers + balken
 • Platte daken
 • Vloeren, constructief
 • Vloeren, vrijdragend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.