mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Kwart minder zand en grind

De leveranciers van grind en zand zijn vergeleken met 2008 een kwart van hun afzet kwijtgeraakt. De klappen worden vooral gevoeld in de sector beton. Dit blijkt uit een enquête van die de Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Bouwgrondstoffen (NVLB) onder haar leden heeft gehouden.

Nieuws-Minder-zand-en-grind2Door de bezuinigingen van gemeenten wordt na beton nu ook de afzet van asfalt zwaar geraakt.De Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Bouwgrondstoffen raamt het verbruik van grind, industriezand en verwante materialen in 2012 op 32,4 miljoen ton. Het volume betekent een daling van 10,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het verbruik bestond vooral uit industriezand voor beton en asfalt (14 miljoen ton) en ronde grind (10,8 miljoen ton).

De sector zand en grind (nu nog 3000 arbeidsplaatsen) is afgelopen jaren met een kwart gekrompen. Vooral de functies op kantoor en in de verkoop zijn aangepakt.

Cees Van Putten - Directeur NVLB

"Ongeveer twee derde van het materiaal gaat naar beton, de rest naar asfalt. Dankzij extra overheidsinvesteringen in de infra is de afzet naar asfalt redelijk constant gebleven."

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.