mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Keurmerk CSC door BREEAM erkend

Het door Betonhuis sector betonmortel vertegenwoordigde certificeringssysteem voor verantwoorde inkoop, productie en levering van beton CSC, is door de autoriteit BREEAM officieel als keurmerk opgenomen. Dit betekent, een grote stap in de richting van verdere verduurzaming van de Nederlandse bouwsector.

Beton_Nieuws_CSC

Concrete Sustainability Council

CSC is een certificeringssysteem gericht op verantwoorde herkomst voor beton, cement en toeslagmaterialen. Het systeem heeft als doel om een wereldwijde standaard te ontwikkelen voor het verantwoord inkopen van grondstoffen en het bijbehorende certificeringssysteem voor productie en levering van beton. Men streeft zo naar het versnellen van verduurzaming van beton en maatschappelijk verantwoorde processen binnen de cement- en betonsector.

BREEAM

BREEAM is de gezaghebbende methode voor duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen. Erkenning door BREEAM is het hoogst haalbare voor bouwbedrijven en opdrachtgevers met duurzaamheidsambities. De methode werkt op basis van punten ter verduurzaming van de gebouwde omgeving: van nieuwbouw tot sloop en renovatie. Om dergelijke punten te verkrijgen, kunnen specifieke producten worden gedekt door een milieubeheersysteem (EMS) of een certificeringssysteem voor verantwoorde sourcing (RSCS).

Paul Ewalds - Sectormanager Betonmortel

Als recentelijk aangesloten vereniging binnen de koepel Betonhuis is de sector betonmortel zeer ingenomen met dit resultaat. Het is een vorm van erkenning die haar positie en geloofwaardigheid op het terrein van verduurzaming een stevige impuls zal geven. En dat kan weer als een magneet gaan werken binnen de bouwsector. Zo komen doelstellingen op het gebied duurzaam bouwen alleen maar sneller dichterbij.

 

CSC Gecertificeerd Beton

CSC-gecertificeerd beton van alle beschikbare niveaus (brons en hoger) kan een score-niveau van 5 punten behalen, waardoor CSC van toepassing is bij MAT 05 in BREEAM-NL. Dit geeft CSC-gecertificeerde bedrijven niet alleen een voordeel bij het leveren van projecten die op zoek zijn naar BREEAM-certificering. Het biedt ook projectontwikkelaars en bouwbedrijven een extra optie om punten te verdienen onder deze methode.

CSC-NL

 

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.