mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Het CSC keurmerk voor beton is ook in Duitsland erkend

De Duitse Sustainable Building Council (DGNB - Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen e.V.) heeft het betonkeurmerk CSC erkend. De certificaten zilver en goud zijn geaccepteerd in het systeem van verantwoord inkopen. Goed nieuws voor Nederlandse CSC-gecertificeerde betonfabrikanten die ook in Duitsland leveren.

Beton_Nieuws_CSC_DuitslandDGNB-directeur Johannes Kreissig maakte bekend dat de CSC-certificaten van zilver- en goud worden erkend in het verantwoorde inkoopbeleid van de DGNB. Foto: CSC

Tastbaar bewijs voor verantwoord inkopen van beton

Op 19 april j.l., maakte DGNB-directeur Johannes Kreissig bekend dat de CSC-certificaten zilver- en goud worden erkend in het verantwoorde inkoopbeleid van de DGNB 2018-versie voor duurzaam bouwen. De beslissing werd genomen na een grondige evaluatie van de CSC-standaard tegen de eigen criteria van de DGNB voor dit soort certificering. De aankondiging werd gedaan tijdens het officiële startevenement van de CSC in Duitsland, mede georganiseerd door BTB (German Ready-Mixed Association) en DGNB.

Erkenning CSC

De formele erkenning door DGNB onderstreept nogmaals de geloofwaardigheid van de CSC-certificering en biedt gecertificeerde fabrieken de mogelijkheid om extra tastbare waarde aan hun klanten te bieden. De erkenning geldt voor de periode van een jaar waarin verdere afstemming van de DGNB-vereisten en CSC-criteria zal plaatsvinden.

Johannes Kreissig, directeur DGNB

Het onderhouden van het nieuwe 2018 DGNB-systeem met verantwoorde inkoopcertificaten voor bouwmateriaal - zoals een van de eerste, het CSC-systeem voor beton - is slechts de consequente volgende stap van een geïntegreerde en continue verbetering van duurzame gebouwen."


DGNB

DGNB werd in 2007 opgericht door 16 initiatiefnemers uit verschillende vakgebieden binnen de Duitse bouw- en vastgoedsector. Het doel is om duurzaam en economisch efficiënt bouwen in de toekomst te bevorderen.

Website DGNB

Naar overzicht
Delen:

Contact Betonhuis

Paul Ewalds

Betonhuis betonmortel

Sectorsecretaris

tel. 0348 48 44 05

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.