mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Eerste vijf CSC-certificaten in Amerika uitgereikt

CEMEX heeft de eerste Amerikaanse CSC-certificaten ontvangen. Vijf betoncentrales in Oakland, San Carlos, Santa Clara, San Jose en San Francisco voldeden aan de eisen. Eerder deze maand werd ook het eerste certificaat in Duitsland uitgereikt aan Heidelberger Beton. Hierdoor staat CSC definitief internationaal op de kaart. 

CSC_CemexHet CSC-certificaat biedt producenten tastbaar bewijs om te delen met klanten, aandeelhouders en andere stakeholders. Wereldwijd worden er steeds meer en hogere eisen gesteld aan duurzaamheid, waardoor CSC-gecertificeerde bedrijven in het voordeel kunnen zijn in offerte- en aanbestedingstrajecten. Foto: CSC 

Waarom is CSC belangrijk?

De vijf fabrieken in Amerika  voldeden aan de CSC-vereisten. De certificaten werden uitgereikt een onafhankelijke certificatie-instelling (SGS). Met een CSC-certificaat maken producenten van beton voor zichzelf en hun afnemers zichtbaar én meetbaar dat producten en de grondstoffen die zij daarvoor gebruiken van verantwoorde herkomst zijn. De certificering sluit aan op duurzame bouw-graadmeters als LEED en BREEAM en past in duurzame ontwikkeling zoals die is verwoord in ISO 26000 en de milieustandaard ISO 14001. De Concrete Sustainability Council (CSC) zet zich wereldwijd in voor de verduurzaming van beton. Het CSC-keurmerk werd begin 2017 geïntroduceerd.

CEMEX
CEMEX is een internationaal bouwmaterialenbedrijf dat hoogwaardige producten en betrouwbare diensten levert aan klanten en gemeenschappen in meer dan 50 landen. CEMEX heeft een rijke historie in het verbeteren van het welzijn van mensen met innovatieve bouwoplossingen, efficiëntieverbeteringen en inspanningen om een duurzame toekomst te bevorderen.

Concrete Sustainability Council
Het Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat is daarmee ook een internationale regeling. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL (Betonhuis sector betonmortel) de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen.


Heidelberger Beton 
Sustainable Construction Manager van Heidelberger Beton, Christian Artelt legt uit waarom hij CSC belangrijk vindt: "Het verkrijgen van CSC-certificaat biedt de mogelijkheid om het imago van beton positief te beïnvloeden en om een dialoog over duurzaamheid en verantwoord ondernemen met klanten aan te gaan. Beton kenmerkt zich door uitstekende technische, prestatie- en esthetische eigenschappen. Het is gefabriceerd in overeenstemming met de hoogste milieu- en sociale normen en is in feite de duurzame ruggengraat van moderne samenlevingen - vaak zonder als zodanig erkend te worden."

Meer over CSC

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.