mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Eerste hybride betonmixer van Betonmortel Nederland in actie

Het brancheverslag met de resultaten van keurmerkhouders is verschenen. Twee belangrijke uitkomsten: een daling van het CO2 profiel van betonmortel en meer gebruik van secundair materiaal. Dankzij de duurzame investeringen van de betonindustrie wint Beton Bewust terrein bij de opdrachtgevers en aannemers.

vorige

Betonmixer is Beton Bewust

Betonmortel Nederland is één van de bedrijven die zeer bewust bezig is met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en is trots op het certificaat Beton Bewust. “Niet alleen maar duurzaamheid benoemen, maar er een concrete invulling aan geven”, vertelt Frenklin den Haan, bedrijfsleider bij Betonmortel Nederland. Bij de aanschaf van nieuwe voertuigen wordt gekeken naar hoe het transport zo economisch en zo milieubewust gedaan kan worden. Een mooi voorbeeld is de nieuwste Wierda hybride betonmixer.

Franklin den Haan, bedrijfsleider Beton Mortel Nederland

Ons doel voor de komende jaren is om de betoncentrale Kijlstra Amsterdam, onderdeel van Betonmortel Nederland, de groenste betoncentrale van Amsterdam te maken. Daar hoort deze nieuwe Wierda hybride betonmixer PTO gewoon bij."


Betonmortel Nederland investeert veel in haar centrales om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen en om ervoor te zorgen dat de elektrische motoren van de laatste generatie is. Den Haan: "Wij draaien in Amsterdam volledig op energie gewonnen uit wind." 

Hybride Betonmixer is stil tijdens lossen

In de totale levensduur van een betonmixer rijdt het voertuig ongeveer 400.000 kilometer. Maar het grootste deel van de dag staat de betonmixer stil, terwijl de verbrandingsmotor toch draait en werk verzet. De werkelijke slijtage van de verbrandingsmotor is vaak meer dan bij 400.000 kilometer rijden. Dit betekent dus dat meer dan de helft van de uitstoot van CO2 en NOx, fijnstof en de geluidsoverlast wordt veroorzaakt als de auto langdurig op één plaats stil staat om beton te lossen. De hybrid PTO zorgt voor 100% elektrische aandrijving van de opbouw, waarmee de dieselmotor tijdens het lossen compleet overbodig is.

100% CO2 reductie!

De Hybrid PTO, van Wierda Hybrid Technologies, is een systeem dat volledig parallel staat ten opzichte van de conventionele PTO. Dit zorgt ervoor dat het systeem altijd werkt via de dieselmotor danwel via de elektromotor. Uiteindelijk wordt dit bepaald door de computer: deze bewaakt continu de accuspanning en de energievraag van de opbouw. Gedurende de nacht wordt het accupakket van de Hybrid PTO bijgeladen via het reguliere stroomnet, zodat deze overdag genoeg capaciteit heeft om de dag volledig uit te draaien. De voordelen zijn volgens Den Haan duidelijk: “35% brandstofbesparing, 100% reductie van CO2, NOx en fijnstof én de Hybrid PTO draagt bij aan verbetering van de directe en indirecte werkomgeving van de chauffeur.”

Echt bewust van 'Beton Bewust'

De Hybride Betonmixer verbetert een groot deel van de onderdelen die gemeten worden in de branchemeetlat van het keurmerk ‘Beton Bewust’. “Vaak is meedoen belangrijker dan winnen. Maar dat gaat nu echt niet op. Met alleen het dragen van het keurmerk ‘Beton Bewust’ komen we er niet, wij proberen er een concrete invulling aan te geven", aldus een enthousiaste Den Haan.

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Lid van Betonhuis

Logo 6.Betonmortel_Nederland 150

bron: www.betonmortelnederland.nl

Betonmortel Nederland B.V. - Lid Betonhuis


 

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.