mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Dekker Grondstoffen waarborgt duurzamere betonketen

Dekker Grondstoffen kan met haar eerste CSC-certificaat voor duurzame winning van zand en grind, een duurzamere betonketen realiseren. Het Concrete Sustainability Council is een internationaal certificatiesysteem en biedt de afnemer van beton zekerheid over de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid.

Nieuws_Beton_Dekker CSCFotobijschrift: Henk van Steenbergen, KAM-manager Dekker Grondstoffen B.V. krijgt van Arjen van der Drift het CSC certificaat brons. Op de achtergrond de zand klasseerinstallatie van Dekker Grondstoffen in Heteren, project Randwijkse Waarden. Foto: Betonhuis

Stimuleren verantwoorde productie in de keten

Het behalen van het certificaat past in de ambitie van Dekker om milieuprestaties in de keten continu te verbeteren. Zo wil Dekker in 2020 80% van de CO2-uitstoot hebben verminderd in de productie van grondstoffen. Ook heeft de Dekker Groep het Betonakkoord ondertekend, een nationaal ketenakkoord. Daarnaast is Dekker ondertekenaar van het Den Haag Business Accord on Natural Capital ter bescherming van Natuurlijk Kapitaal (natuurlijke bronnen en biodiversiteit).

Inmiddels hebben Betonmortelcentrale Gorkum en Albeton, beide Dekker-deelnemingen, een CSC-certificaat ontvangen (respectievelijk goud en zilver). Betoncentrale Wessel, 100% onderdeel van Dekker, zal naar verwachting voor het eind van dit jaar het CSC-certificaat ontvangen. Dekker Grondstoffen zal daarnaast inzetten op CSC-certificatie van de andere winlocaties.

Voordeel bij aanbestedingen

"Het behalen van dit eerste certificaat is een resultaat van de activiteiten die de Dekker-bedrijven ondernemen op gebied van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). We kunnen hiermee zowel onze betonklanten als onze eigen betoncentrales aantoonbaar van zand en grind voorzien dat verantwoord is gewonnen en waarmee de biodiversiteit wordt versterkt. Zij kunnen hiermee hun keten verduurzamen. Betonproducenten met een CSC-zilver certificaat kunnen een hogere waardering krijgen bij een 'groene' aanbesteding. Een win-win situatie dus." Aldus Henk van Steenbergen, KAM-manager Dekker Grondstoffen.

Waarom CSC-certificering?

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.

Het CSC-certificatieproces

 

Naar overzicht
Delen:

Contact Betonhuis

Paul Ewalds

Betonhuis betonmortel

Sectorsecretaris

tel. 0348 48 44 05

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.