mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

CSC-goud voor De Meteoor

Kiwa heeft op 26 september jl. CSC-goud uitgereikt aan betonfabriek De Meteoor B.V. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) levert producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd.

Betonhuis-CSC-MeteoorBVCSC-goud voor betonfabriek B.V. De Meteoor. v.l.n.r.: Janno Voets (Meteoor), Joost Korthof (Kiwa), Theo van Son (Stelcon), Klaas Huijgen (BTE), Stefan Schrader (Meteoor). Foto: Betonhuis

Duurzaam geproduceerd met een CSC-certificaat

"Het gouden certificaat maakt duidelijk dat De Meteoor actief bezig is om zo duurzaam mogelijke producten te leveren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het product zelf, maar ook naar het proces", laat Klaas Huijgen, manager QHSE weten. B.V. De Meteoor is gevestigd in Rheden en maakt onderdeel uit van de BTE Groep. De betonfabriek produceert railproducten en Stelcon betonplaten die dagelijks worden toegepast bij projecten in heel Nederland.

Verantwoordelijkheid nemen

Huijgen: "Onze producten voldoen aan de eisen en normen volgens Eurocode en worden altijd geleverd met kwaliteitscertificaten. Vanaf vandaag leveren wij daar een CSC-goud bij. De Meteoor is, na Betonindustrie De Hamer –ook onderdeel van de BTE Groep-, het tweede betonbedrijf dat het gouden certificaat mag ontvangen. Wij nemen hiermee de ver-antwoordelijkheid om de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu te beperken en actief aan de slag te gaan met verbeteringen."

Waarom CSC-certificering?

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.

Vier niveaus
Er zijn vier CSC-niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa is er een van. Voor meer informatie over het certificaat CSC en de rol van Kiwa in het behalen van het certificaat www.csc-nl.nl 

 

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Contact Betonhuis

Paul Ewalds

Betonhuis betonmortel

Sectorsecretaris

tel. 0348 48 44 05

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.