mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

CSC-brons voor Consortium Grensmaas B.V.

Kiwa heeft op 2 oktober jl. CSC-brons uitgereikt aan Consortium Grensmaas. Het certificaat levert producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd. Consortium Grensmaas is de eerste grindleverancier in Limburg met CSC.

Betonhuis-CSC-GrensmaasFelicitaties voor Consortium Grensmaas B.V. Remco Kerkhoven (CSC-NL), Jan Keijzer (Kiwa), Kees van der Veeken (Consortium Grensmaas B.V.). Foto: Peet Adams

Certificaat voor duurzaam ondernemen

Consortium Grensmaas werkt inmiddels tien jaar aan een veiligere Maas en de ontwikkeling van 1000 hectare natuur in Limburg. Vorig jaar is de hoogwaterdoelstelling gehaald. De ruimte voor de natuurontwikkeling is ook grotendeels gerealiseerd. Beide doelstellingen worden betaald met de duurzame winning van zand en grind. "Duurzaam ondernemen zit bij ons in de genen", vertelde directeur Kees van der Veeken van Consortium Grensmaas. B.V. na de uitreiking. Het Consortium heeft in 2005 een beleidsverklaring opgesteld waarin o.a. de grootschalige natuurontwikkeling en de hoogwaterdoelstellingen zijn opgenomen. Daarnaast werkt het bedrijf met veel kwaliteitsytemen. Van Veeken: "Het is vrij logisch dat wij goed scoren op veiligheid, correct landgebruik en watergebruik. Ook de inzet van elektrische motoren draagt bij aan een duurzame winning van zand en grind."

Kees van der Veeken, directeur Consortium Grensmaas. B.V

 

Duurzaam ondernemen zit bij ons in de genen"

 

Waarom CSC-certificering?

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.