mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Bosch Beton van brons naar een zilveren CSC-certificaat

Bosch Beton heeft in 2017, als eerste keerwandproducent ter wereld, het internationale Concrete Sustainability Council certificaat brons (CSC-certificaat brons) ontvangen. In juni 2018 heeft Bosch Beton de vervolgstap gezet naar een hoger niveau en daarvoor het CSC-certificaat 'Zilver' ontvangen.

Betonhuis_CSC_BoschBeton

Verantwoorde productie van beton

Voor Bosch Beton houdt dit in dat zij nu nog duurzamer werken dan voorheen en dat het bedrijf op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier prefab beton produceert. CSC is het wereldwijde keurmerk is, én wordt, de standaard voor verantwoorde en duurzame productie en bedrijfsvoering, met daarin vier niveaus: Brons, Zilver, Goud en Platina. 

Uitreiking door SGS-Intron

Op vrijdag 6 juli 2018 kreeg het bedrijf het zilveren certificaat uitgereikt uit handen van Erik van Hooven van SGS-Intron, ten overstaan van het personeel van Bosch Beton. Bosch Beton en SGS-Intron hebben tijdens dit traject intensief samengewerkt om dit zilveren certificaat te behalen. "Een prachtig resultaat, waar we heel trots op zijn!", aldus Brand Jan van den Bosch.

Het verschil tussen zilver en brons is dat het niveau 'Zilver' nog verder ingaat op een aantal criteria die gesteld worden. Zo wordt er, onder andere, nog strenger gekeken naar de biodiversiteit in en rondom een bedrijfslocatie en naar de reductie van CO2-uitstoot met betrekking tot logistiek. Een mooi voorbeeld van de vooruitgang is dat de reductie van de CO2-uitstoot, met betrekking tot het beladen van vrachtwagens en het transport, in 2017 per m3 beton ruim 10% lager is dan in 2016. Zo blijft Bosch Beton duurzaam innoveren en gaan wij door naar goud!

Meer informatie over CSC: www.csc-nl.nl 

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.