mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Opening Big Data Centre bij HeidelbergCement

ENCI, Mebin en Sagrex hebben een nieuw Big Data Centre, een ultramodern logistiek systeem op basis van data science. Moderne bedrijfstakken varen al langer op het verzamelen, bestuderen en implementeren van allerlei digitale informatie. HeidelbergCement gaat deze digitale bron van informatie nu ook benutten. 

Beton_BigData_Mebin1Bij het nieuwe logistiek centrum werkt een 60-tal medewerkers die vanuit ’s-Hertogenbosh verzending en levering van grondstoffen en afgewerkte producten verzorgen. Foto: Betonhuis

Wat kan Heidelberg met de digitale mogelijkheden?

"Digitale klanteninformatie is voor de cement- en betonindustrie van cruciaal belang. De afgelopen drie jaar hebben wij een interne transformatie doorgemaakt om van een conservatief denkende 2.0 organisatie te veranderen in een organisatie die de digitale mogelijkheden van deze tijd gaat inzetten. Dit 4.0 denken is uniek in de bouw.", aldus directeur Ronel Dielissen-Kleinjans van betonmortelproducent Mebin. Christoph Streicher, general manager Heidelberg Cement Benelux vult aan: "logistics driven by data, it is the next step for our organisation".

Alle betoncentrales op het systeem

De laatste betonmortelcentrales zijn begin maart overgestapt op het nieuwe Big Data systeem. Dit proces is er niet zonder slag of stoot verlopen. Maar nu het eenmaal begint te draaien biedt het de klanten van ENCI, Mebin en Sagrex aanzienlijke voordelen. Zo lanceert Mebin binnenkort een track & trace app waarmee de klanten de bestellingen "live" kunnen volgen. 

Ronel Dielissen-Kleinjans, directeur Mebin


Samen met de klant kunnen we aan de hand van de data kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Met updates kunnen we de komende jaren in blijven spelen op data-ontwikkeling."

Samenwerking Jheronimus Academy of Data Science 

Jaarlijks sturen Mebin, ENCI en Sagrex zo'n 470.000 truckbewegingen en 4000 scheeps-transporten aan voor het vervoer van grondstoffen, betonmortel, cement en toeslagmaterialen. Het omarmen en implementeren van het Big Data Centre bij de dochterbedrijven van HeidelbergCement had op geen betere plek kunnen staan dan in 's-Hertogenbosch, omdat het Jheronimus Academy of Data Science vlakbij het hoofdkantoor is gelegen. Studenten van deze academy gaan o.a. de data analyseren onder begeleiding van Liesbeth Leijssen, Strategic Advisor namens het Jheronimus Academy of Data Science.

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Lid van Betonhuis

Logo 18._Mebin 150

bron: www.mebin.nl

Mebin B.V. - Lid Betonhuis


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.