mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

CSC-zilver voor twaalf Dyckerhoff Basal betoncentrales

Kiwa heeft op 5 april twaalf keer CSC-zilver uitgereikt aan alle betoncentrales van Dyckerhoff Basal. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) is een manier voor producenten om te bewijzen dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd worden.

Beton-Nieuws-CSC-DyckerhoffUitreiking CSC-zilver certificaten voor alle twaalf Dyckerhoff Basal vestigingen. V.l.n.r. Paul Ewalds (CSC-NL), Niels Nijman (directeur Dyckerhoff Basal Betonmortel), André van Maris (KVM-Manager Dyckerhoff Basal), Arjen van den Drift, (Unitmanager Bouwmaterialen Kiwa). Foto: Betonhuis

Verzekerd van duurzaam geproduceerd beton

Dyckerhoff Basal voldoet aan alle strenge eisen op het gebied van verantwoorde herkomst van materialen & grondstoffen, milieumanagement & reductie van milieubelasting, hergebruik, integriteit, mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden.

André van Maris - KVM-Manager Dyckerhoff Basal


Daar waar medailles te verdelen zijn, gaan wij voor het hoogst haalbare!” 


"Het Nederlandse keurmerk BetonBewust werd vorig jaar naar een internationaal hoog niveau getrokken. Bij Dyckerhoff Basal hebben we dit direct opgepakt en wilden we hierbij zo hoog mogelijk scoren. Op dit moment is CSC-zilver het hoogst haalbare en is er nog ruimte voor verbetering op diverse vlakken. Dit wordt voor ons in de komende tijd een doel om naartoe te werken om zo nog duurzamer te produceren en transparanter in de keten te worden", aldus André van Maris, KVM-manager bij Dyckerhoff Basal.

Herkomst van grondstoffen

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Volgens Van Maris heeft het CSC-certificaat meer voordelen: "Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen en om zo bij te dragen aan het behoud van onze planeet." Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.