mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Beton onmisbaar voor iconisch RAI hotel

De skyline van de Amsterdamse Zuidas wordt verrijkt met het iconische nhow Amsterdam RAI hotel. Met 650 kamers is RAI hotel het grootste hotel van de Benelux. Het ontwerp van Rem Koolhaas, geïnspireerd op de prominente reclamezuil 'het Signaal' van RAI Amsterdam, sluit naadloos aan op het huidige RAI-complex.

Beton_Rai_Hotel_03RAI hotel in aanbouw. Met het iconische ontwerp van OMA wordt de skyline van Amsterdam verrijkt en zal het hotel een waardevolle toevoeging zijn voor de stad en voor de RAI. Foto: Betonhuis

Verschillende samenstellingen beton

In september 2017 is Pleijsier Bouw gestart van met de bouw van het 91 meter hoge hotel. RED Betonbouw verzorgt in opdracht van Pleijsier Bouw de ruwbouw en Betonmortelnederland levert de vele verschillende betonsamenstellingen die daarvoor nodig zijn. Frenklin den Haan, bedrijfsleider Betonmortelnederland: "De ruwbouw, de kern en de vloeren, worden volledig gestort. Van een standaard C30/C37 naar een hoge sterkte beton (HSB) C90/C105 voor de kolommen. Bijna alles wordt verpompt met een stationaire betonpomp. Als we een beetje op hoogte zijn, dan verpompen wij het beton over ongeveer 120 meter. Daar moeten we betontechnologisch natuurlijk rekening mee houden. Ook op logistiek vlak hebben wij goede afspraken gemaakt. De bouwlocatie is via verschillende routes goed aan te rijden en ondanks de drukte van de A10-ring zijn wij gemiddeld binnen 20 minuten op de bouwplaats."

BREEAM-NL 'Excellent' certificering

Bij de start bouw heeft Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat officieel overhandigd aan ontwikkelaars COD en Being Development. Met een score van ruim 80% voldoen COD en Being ruimschoots aan de eisen (minimaal 70%) voor de 'Excellent' certificering. Een dergelijk certificaat heeft ook gevolgen voor de betoncentrale. Den Haan: "Op dit moment zijn wij druk bezig met de CSC-certificering, maar bij de gunning van deze opdracht heb ik vooraf punten aangedragen die gunstig zijn binnen BREEAM.

 

Frenklin den haan, bedrijfsleider Betonmortelnederland

Het leveren van beton voor zo'n gebouw is een mooie uitdaging voor ons bedrijf"

 

Van BetonBewust naar CSC certificaat

Betonmortelnederland was in het bezit van het BetonBewust certificaat en wij zijn ook in het bezit van ISO 14001. Bijna alle mengsels bevatten ecogranulaat, een mengsel van thermisch gereinigd granulaat afkomstig van Reko en we gebruiken betongranulaat van Paro uit Amsterdam. Verder gebruiken we veel secondaire materialen zoals gerecycled water, portland cement en vlieggas en Orcem Hoogovenslak. Last but not least, we sturen bijna altijd onze hybride betonmixer naar de bouwplaats van het RAI hotel. Deze geven 0% Co² uitstoot tijdens het laden en lossen van het beton". Betonmortelnederland heeft tot en met september 2018 wekelijks leveringen. Met een goede bouwbegeleiding en betonkennis levert het Amsterdamse bedrijf een toegevoegde waarde aan het RAI hotel.

Het RAI hotel concept 

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.