mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Wereldprimeur voor Mebin B.V.: CSC Goud voor 32 centrales

Mebin B.V., lid van VOBN, heeft de wereldprimeur: een "Gouden" BetonBewust|CSC-certificatie voor alle betoncetrales. Daarmee is Mebin het eerste bedrijf uit de betonsector dat voldoet aan de hoogste eisen in het certificatiesysteem. Sinds februari 2017 is BetonBewust|CSC de standaard voor verantwoord geproduceerd beton.

Nieuws_2012_Truckmixer_Mebin

Met BetonBewust|CSC goud aantoonbaar duurzaam

Afgelopen april werden de eerste BetonBewust|CSC-certificaten uitgereikt, op Building Holland 2017. Mebin was toen een van bedrijven dat zich aantoonbaar wist te onderscheiden op het gebied van verantwoord geproduceerd beton. Toen ging het echter nog om maximaal zilver. Mebin is nu het eerste bedrijf met goud. De stap van een zilveren naar een gouden certificatie heeft het betonmortelbedrijf vooral te danken aan het feit dat toeleverancier ENCI nu ook een CSC-certificaat heeft (zilver). En een duurzame toelevering wordt in het certificatiesysteem goed gewaardeerd.

CSC staat voor Concrete Sustainability Council, een initiatief van de internationale cement- en betonindustrie. CSC vervangt het bestaande Nederlandse keurmerk Beton Bewust en gaat ook verder in duurzaamheid. CSC zorgt ervoor dat producenten in de betonindustrie duurzaamheid aantoonbaar maken en richt zich op de gehele keten. CSC beoordeelt o.a. duurzame ontwikkeling met betrekking tot de verantwoorde en transparante herkomst van grondstoffen de volledige milieu-impact en de impact op de sociale en economische omgeving van de onderneming.

 

Wat betekent dit voor de klanten van Mebin?

Ronel Dielissen-Kleinjans, Algemeen Directeur Mebin: "Klanten van Mebin hebben belang bij leveranciers die duurzaamheid kunnen aantonen. Met BetonBewust|CSC Goud wordt deze zekerheid gegeven. De klanten kunnen hun positie in duurzaamheid versterken ten opzichte van hun opdrachtgevers. En daar is vraag naar. De verwachting is dat het BetonBewust|CSC-keurmerk veel draagvlak zal krijgen in de gehele betonindustrie. Dat alle Mebin centrales CSC Goud gekregen hebben, is gemakkelijk voor de klanten en voor Mebin een mooie opsteker".

Meer over BetonBewust|CSC

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

Lid van Betonhuis

Logo 18._Mebin 150

bron: www.mebin.nl

Mebin B.V. - Lid Betonhuis


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.