mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Vier CSC certificaten uitgereikt op de Betondag 2017

Op de Betondag 2017, hét belangrijkste evenement van de betonsector, zijn vier CSC certificaten uitgereikt aan Mebin (goud), ENCI, (zilver), Bouwoort (zilver) en Green RWA (brons). Met de certificaten voor duurzaam beton hebben deze producenten een bewijs in handen om te delen met klanten, opdrachtgevers en andere stakeholders.

vorige

Aantoonbaar bewijs voor duurzaam beton

Mebin, marktleider in Nederlandse betonmortel, heeft met een CSC-goud certificaat een wereldwijde primeur. "CSC-goud voor alle 32 Mebin betoncentrales. Met dit certificaat garandeert Mebin aan haar klanten duurzame betonmortel", laat Ronel Dielissen-Kleinjans, Algemeen Directeur Mebin weten. "Onze klanten van Mebin hebben belang bij leveranciers die de verduurzaming van beton kunnen aantonen. Met CSC-Goud wordt deze zekerheid gegeven. De klanten kunnen hun positie in duurzaamheid versterken ten opzichte van hun opdrachtgevers." 

Vijftig certificaathouders

De verwachting is dat het CSC-keurmerk meer draagvlak gaat krijgen in de gehele bouwsector. Op de Betondag werd duidelijk dat CSC gecertificeerde bedrijven in het voordeel zijn in offerte- en aanbestedingstrajecten. In bestekken worden strengere eisen gesteld aan duurzaamheid. Cementproducent ENCI behaalde het CSC-zilver certificaat en Green RWA ontving het vijftigste CSC-certificaat uit handen van Arjan van de Grift (Kiwa) en Màrie van der Poel (CSC-NL). RWA, Recycling Wegenbouwmaterialen Amsterdam produceert Duboton®. Bij dit product is het zand en grind geheel vervangen door secundaire grondstoffen, gewonnen uit sloopprocessen. Het beton wordt gebruikt voor betonnen bodemputten.

CSC in Nederland
Afgelopen drie jaar heeft de Concrete Sustainability Council (CSC) een wereldwijd certificatiesysteem ontwikkeld om verantwoord gewonnen grondstoffen voor de productie van beton toe te passen. Het systeem geeft ook inzicht in de mate waarin een bedrijf actief is op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en kent beoordelingscriteria op grondstoffen, de bron of herkomst, de productie en verschillende economische, sociale en ecologische factoren. Voor de Nederlandse markt zijn de beoordelingscriteria aangepast aan de lokale omstandigheden en wet- en regelgeving. De criteria zijn ook geharmoniseerd met het keurmerk Beton Bewust met als doel een eenduidig systeem voor de Nederlandse markt te lanceren, dat valt onder de wereldwijde CSC standaard en geldt voor: verantwoord gewonnen grondstoffen, verantwoord geproduceerd beton en verantwoord inkopen van beton. Beton-, cement- en grondstofleveranciers worden door een onafhankelijke certificeringsinstelling gecontroleerd. Daarna wordt een certificaat (brons, zilver, goud en platina) afgegeven.

 

CSC vervangt Beton Bewust

Ook BouwOort is trots op de CSC-certificering. "Het internationaal CSC-certificatiesysteem, vervangt het Beton Bewust keurmerk, dat wij al een aantal jaren voerden. Middels dit certificaat laten wij zien dat wij op een verantwoorde manier betonmortel produceren en leveren aan onze klanten. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel", is de reactie van Antoinne van Oort, directeur BouwOort. Eerder deze maand ontving K3Delta als eerste zand- en grindproducent ter wereld een CSC-verklaring voor al haar vijf zand- en grindlocaties.

Overzicht certificaathouders

 

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.