mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Nieuw logo van het Betonhuis feestelijk onthuld!

Per 1 januari gaan de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) samen verder als het Betonhuis. Op de betondag in Rotterdam werd alvast het logo van de nieuwe organisatie onthuld. 

Samenwerking op acht punten

Binnen de nieuwe koepel gaan de organisaties samenwerken op de punten belangenbehartiging, betontechniek en normen, promotie en imago van beton, opleiding en leermiddelen, arbeidsvoorwaarden, KAM en veiligheid, statistiek en dienstverlening. De drie organisaties zijn afgelopen jaar al onder één dak gaan opereren in het pand van de BFBN te Woerden. VOBN moest daarvoor haar plek in Veenendaal opgeven, terwijl het Cement&Betoncentrum verkaste vanuit Den Bosch. VOBN directeur Ron Peters, gaat leiding geven aan de nieuwe organisatie. “Met het standpunt dat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt, beogen de partijen een slagvaardige, efficiënte en dienstverlenende overkoepelende organisatie neer te zetten, met behoud van de verschillende identiteiten”, laat Peters weten.

Nieuwe krachtige organisatie

Peters: “Het is logische stap, uiteindelijk is er meer dat ons bindt dan ons scheidt. We zijn allemaal bezig met duurzaamheid en circulariteit, worstelen met kwartststof en verwerkbaarheid en komen ook allemaal dezelfde grote opdrachtgevers tegen, zoals bijvoorbeeld Rijkswaterstaat. Gezamenlijk sta je natuurlijk ook sterker met de lobby in Den Haag en richting Brussel. Nu doen alle clubjes dat nog zelfstandig en kun je nauwelijks een vuist maken. Terwijl je het wel hebt over een materiaal met maatschappelijke impact.

Naar overzicht
Delen:

Gerelateerde dossiers

Betonhuis

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.