mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

K3Delta ontvangt als eerste zand- en grindproducent CSC-verklaring

K3Delta heeft als eerste zand- en grindproducent ter wereld een CSC-verklaring ontvangen voor al haar vijf zand- en grindlocaties. CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een nieuw, internationaal certificatiesysteem dat in Nederland het keurmerk Beton Bewust vervangt.

Beton_Nieuws_K3Delta_CSCVan links naar rechts op de foto: Stefan van Uffelen (CSC), Remco Kerkhoven en Màrie van der Poel (VOBN - CSC-NL), Dammy Evertse en Martin Koopmans (K3Delta) en Arjen van der Drift (Kiwa).

Duurzame zand en grind winning voor beton

Op donderdag 9 november jl. ontving Dammy Evertse, directeur zand en grind van K3Delta, de verklaring uit handen van Stefan van Uffelen van de Concrete Sustainability Council, Arjen van der Drift van Kiwa en Màrie van der Poel van de VOBN (CSC-NL). VOBN staat voor de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland. Kiwa is de certificerende instelling. Zowel VOBN als Kiwa zijn founding partner van de Concrete Sustainability Council. Met de CSC-verklaring kan K3Delta aantonen dat zij op een verantwoorde, duurzame manier zand en grind wint voor de productie van beton. Steeds meer betonproducenten hebben een CSC-certificaat, maar er was tot nu toe nog geen grondstoffenproducent met een CSC-verklaring.

Meer waarde voor betonproducenten

CSC beoordeelt de impact van het productieproces van bedrijven op milieu-, sociale en economische aspecten. Betonproducenten kunnen op eigen kracht maximaal een zilver CSC-certificaat halen. Voor een goud- of platinum certificaat hebben zij hun leveranciers van cement, zand en grind nodig. Door de CSC-verklaring kan K3Delta daarbij helpen. Betonproducenten kunnen met een goud- of platinum certificaat extra punten halen bij beoordelingssystemen voor aanbestedingen.

K3Delta-directeur Dammy Evertse


Het duurzaam winnen van onze grondstoffen is voor ons een vanzelfsprekendheid."


K3Delta-directeur Dammy Evertse: "Het is geweldig om de eerste zand- en grindproducent te mogen zijn die de CSC-verklaring ontvangt. Het duurzaam winnen van onze grondstoffen is voor ons een vanzelfsprekendheid, maar ook om dat met aandacht voor de omgeving te doen. Beide aspecten vormen een belangrijk onderdeel van de CSC-toetsing. Wat dat betreft toont het aan wat wij altijd al wisten, maar het is heel mooi dat dat nu ook via deze verklaring is vastgelegd."

Stefan van Uffelen van het Concrete Sustainability Council: "Wij feliciteren K3Delta van harte met het behalen van de CSC-verklaring. Hiermee leveren ze een hele mooie bijdrage aan het verduurzamen van de betonketen. CSC moet de standaard gaan worden voor projecten waarin beton wordt toegepast. We hopen dan ook dat dit grote navolging krijgt in de sector."

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.