mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Een espressomachine en een parfumflesje van beton

Designers van studio Montaag en het modehuis Comme des Garçons zijn deze zomer op de proppen gekomen met een bijzonder exemplaar van een espressomachine en parfumflesje. De overeenkomst? Beiden zijn gemaakt van beton.

Beton_Nieuws_Espresso_ParfumEr bestaat tegenwoordig een espressomachine en een parfumflesje die gemaakt zijn van beton.

Beton is een prachtig designmateriaal

Sinds de uitvinding van de espresso machine in 1800, worden nog steeds dezelfde materialen toegepast om de machines te maken. Anno 2017 is het tijd om ook wat andere materialen in de mix te gebruiken. Behalve dat de Anza espresso machine gebruik maakt van beton, worden andere even ongebruikelijke materialen toegevoegd zoals hout en messing. Geen roestvrij staal dus. Deze mix van materialen zorgt ervoor dat deze machine er uitziet als een klein beeldhouwwerk.

'Concrete' parfum

Het parfum in het betonnen flesje laat zich volgens de fabrikant kenmerken door sandelhout en kruiden en kreeg de toepasselijk naam 'Concrete'. De makers zijn alvast overtuigd van hun product. "Het flesje is eigenlijk een eerbetoon", staat in het persbericht te lezen. "Dit is een parfum waar materiële vooroordelen overboord worden gegooid, zodat er plaats ingeruimd wordt voor iets nieuws." Het is vanaf september te koop in de winkels.

Bronnen: Anzacoffee, Comme des Garçons

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.