mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Duurzaam beton opgenomen in nieuwe milieulijst voor MIA en Vamil

Ondernemers in de betonmortelsector opgelet! Wilt u fiscaal voordelig investeren? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De nieuwe milieulijst voor deze investeringen is op 29 december 2016 in de Staatscourant gepubliceerd. Hierin is ook duurzaam beton opgenomen.

Beton_Nieuws_MIA-VAMIL_VOBNHet ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en het ministerie van Financiën hebben via twee investeringsregelingen het investeren in milieuvriendelijke apparatuur extra aantrekkelijk gemaakt de MIA/VAMIL. Betoncentrales kunnen voordelig fiscaal investeren. Foto: VOBN

Fiscaal voordelig investeren 

De overheid wil investeringen in milieuvriendelijke apparatuur en technieken stimuleren. Een beter milieu komt immers de hele samenleving ten goede. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en het ministerie van Financiën hebben via twee investeringsregelingen het investeren in milieuvriendelijke apparatuur extra aantrekkelijk gemaakt. Ondernemers kunnen financieel voordelig investeren door gebruik te maken van de volgende regelingen:

  • Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Met de Vamil kunnen ondernemers 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door de ondernemers zelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.
  • Regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA). Met de MIA profiteren ondernemers van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.

Bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA\Vamil, staan vermeld op de Milieulijst 2017. 

Duurzaam beton voor aannemer en opdrachtgever

In de nieuwe milieulijst is onder de code C6311 “Duurzaam beton met ten minste 30% gerecycled content” opgenomen. Dit betekent dat vanaf 2017 het toepassen van betongranulaat in nieuwe betontoepassingen in aanmerking komt voor willekeurige afschrijving milieu-investeringen, voor ten hoogste € 50,00 per kubieke meter beton, uiteraard onder de genoemde voorwaarden onder deze code. Eén van deze voorwaarden is een certificaat op basis van het certificeringsprogramma ‘Duurzaam beton’ van de Concrete Sustainability Council (CSC), in Nederland Beton Bewust|CSC. Meer informatie.

Meer lezen?

Rijksoverheid
Duurzaam ondernemen

Download de milieulijst 2017

 

Naar overzicht
Delen:

Gerelateerde dossiers

Betongranulaat

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.