mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

De nieuwe ontwikkelingen 3D-betonprinten gaan snel

De ontwikkelingen in 3D-betonprinten gaan snel. De Technische Universiteit Eindhoven, het Cement&BetonCentrum en verschillende architectenbureau's laten dit deze week zien op de bouwbeurs. De techniek om organische vormen te printen is niet duurder of ingewikkelder te maken dan de rechte vormen.

Beton_Nieuws_3D_PrintThe Economy of Nature. De economie van de natuur. Een 3D-geprinte trap, waarbij geen onsje aan materiaal wordt verspild. Foto's: Tektoniek  

De Tektoniek Design Challenge

Om ontwikkelingen in beton printen te stimuleren organiseerde het Cement&BetonCentrum de Tektoniek Design Challenge. Uit de inzendingen werden drie ontwerpen geselecteerd. De verantwoordelijke architectenbureaus ontwikkelden samen met de TU/e betonnen prototypes die tot en met 10 februari op de BouwBeurs in Utrecht worden getoond. Eén van de geselecteerde bureaus is Bierman Henket architecten. 

3D-beton geprinte trap: The Economy of Nature

Geïnspireerd door de driedimensionale vormen zoals die je tegenkomt in de natuur, ontwierp het Vughtse architectenbureau een betonnen trap met de toepasselijke naam The Economy of Nature. De economie van de natuur. Waarbij economie verwijst naar de efficiëntie van 3D-printen, waarmee geen onsje aan materiaal wordt verspild. Natuur verwijst naar de oneindige mogelijkheden in vormen die in principe zelfs nooit aan elkaar gelijk hoeven zijn.  Of zoals Fabian Vos van Bierman Henket architecten het uitdrukt: "Beton printen biedt in de toekomst oneindig veel mogelijkheden om op een functionele, efficiënte wijze een persoonlijk, expressief ontwerp voor een architectonisch element zoals een trap te realiseren."

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.