mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Betonverenigingen kiezen voor één brancheorganisatie

De Cement- en Betonindustrie heeft de ambitie haar krachten te bundelen door middel van het oprichten van één sterke brancheorganisatie waarin de verschillende sectoren uit de industrie hun identiteit behouden en optimaal vertegenwoordigd zijn in de collectieve belangen behartiging.

Beton_Nieuws_BrancheorganisEen stuurgroep, bestaande uit de vertegenwoordigers van de verschillende sectorverenigingen, zal de komende periode actief betrokken blijven bij het oprichtingsproces en heeft Ron Peters benoemd tot algemeen directeur van de nieuwe, nog op te richten brancheorganisatie. Foto: VOBN

Contouren nieuwe brancheorganisatie duidelijk

Op initiatief van de brancheorganisaties: Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) is eind 2016 besloten tot een nieuwe belangenorganisatie voor beton te komen. Inmiddels worden de contouren van de op te richten brancheorganisatie duidelijk.

Ron Peters - directeur nieuwe brancheorganisatie

Met het standpunt dat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt, beogen de partijen een slagvaardige, efficiënte en dienstverlenende overkoepelende organisatie neer te zetten, met behoud van de verschillende identiteiten."

 

Toegevoegde waarde

Om de belangen van de cement- en beton producerende bedrijven te behartigen wordt in het oprichtingsproces gestreefd naar toegevoegde waarde bij de doelen van elke sectorvereniging. Sommige doelen zijn individueel, binnen een sectorvereniging te verwezenlijken en andere gemeenschappelijke doelen vragen om een effectieve aanpak in de nieuwe organisatie.


Acht pijlers

In de nieuwe organisatie richt de gezamenlijke aanpak zich op acht pijlers: Belangenbehartiging, Betontechniek en Normen, Promotie en Imago van beton (waaronder duurzaamheid, keurmerk, etc.), Opleiding en Leermiddelen, Arbeidsvoorwaarden, KAM en Veiligheid, Statistiek en Dienstverlening. Een stuurgroep, bestaande uit de vertegenwoordigers van de verschillende sectorverenigingen, zal de komende periode actief betrokken blijven bij het oprichtingsproces en heeft Ron Peters benoemd tot algemeen directeur van de nieuwe, nog op te richten brancheorganisatie.

Meer lezen?

Cobouw
B:ton

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Ron Peters

Betonhuis

Directeur

tel. 0348 48 44 00

Samenwerking

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Samenwerking

Logo-CBC-150px

bron: www.cementenbeton.nl

Cement&BetonCentrum


Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.