mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

3D-printer bouwt betonnen tiny house in 24 uur

De Russische start-up Apis Cor heeft een wereldprimeur met het eerste 3D-geprinte tiny house. Het piepklein huisje werd binnen 24 uur geprint op locatie. Apis Cor heeft de ambitie om betaalbare woningen sneller te ontwikkelen in zowel steden als braakliggende terreinen.

Beton_3D_Printen_ApisCorDe 3D-betonprinter in werking, die op locatie een ronde woning van 38 vierkante meter heeft geprint. Foto: Apis Cor

Betonnen woning op de bouwplaats geprint 

De 3D-geprinte ronde woning staat in Moskou en is 38 vierkante meter. Apis Cor maakte gebruik van een mobiele 3D-printer op lokatie en heeft als voordeel dat het bouwproces geen bouwafval oplevert. Bovendien is de printer bestand tegen extra weersomstandigheden, zodat het bouwproces nooit stil komt te liggen. Zelfs bij temperaturen van min 35 graden Celsius is de printer werkzaam. De betonnen geprinte woning is afgewerkt met vloeren, pleisterwerk, ramen, dak en inrichting. Bijzonder detail: de kromming van de wanden is exact gelijk aan de kromming van de smart-tv van Samsung die aan de wand hangt. 

Volgens Apis Cor wordt er veel bespaard in vergelijking met traditionele bouwmethoden omdat de zelfdragende muren helemaal op maat worden gemaakt, waarbij er geen kostbare tijd en materiaal verloren gaat met het op maat brengen van voorgefabriceerde bouwblokken. Andere besparingen zitten in het vervoeren en in- en uitpakken van materialen, met alle risico's die daarbij horen.

Meer informatie?

Bekijk het dossier 3D-betonprinten van VOBN.

Dossier 3D-betonprinten

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.