mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Keurmerkhouder Kalle en Bakker investeert in een elektrische blower

Solid Betontechniek levert een elektrische blower om bulkwagens met cement of vulstof te lossen. Sinds drie maanden staat het apparaat op de betoncentrale van Beton Bewust keurmerkhouder Kalle en Bakker. De eerste CO2 besparende resultaten zijn positief. Daarnaast heeft de elektrische blower nog meer voordelen.

Beton_Nieuws_Solid_BlowerDe vast opgestelde elektrische blower van Solid Betontechniek heeft verschillende voordelen. De resultaten bij Kalle en Bakker zijn positief. Foto's: Solid Betontechniek

 

 

 

 

 

Wat zijn de voordelen van de elektrische blower? 

Een aantal grondstoffen voor beton worden met bulkwagens naar een betoncentrale of een betonfabriek gebracht. De lading wordt meestal leeggeblazen door de motor van de vrachtwagen zelf. "Dit lossen duurt 30-45 minuten en in deze tijd wordt 10 liter diesel verstookt om de blower op de bulkwagen te laten draaien. Met deze nieuwe ontwikkeling gebeurt dit in dezelfde tijd, maar dan helemaal elektrisch", aldus Jan Cijffers, commercieel manager van Solid Betontechniek. Sinds een kwartaal staat de eerste elektrische blower bij Beton Bewust keurmerkhouder Kalle en Bakker, vestiging Nederweert. Door het niet verbranden van diesel heeft de Limburgse betoncentrale in deze tijd al ongeveer 600 liter diesel bespaard.

CO2 besparing, meer lading en minder geluidsoverlast

Naast brandstof besparing en daarmee ook een verminderde emissie, heeft de blower meer voordelen. Omdat de blower van zo'n 350 kilogram niet op de vrachtwagen staat, kan er meer lading worden getransporteerd. Het leeggewicht van de vrachtwagen is dus lager. De elektrische blower wordt geleverd in een geluiddempende kast. Cijffers: "Dat is heel prettig voor de chauffeur van de bulkwagen en de medewerkers op de centrale of fabriek. Zij zijn eindelijk verlost van het vervelende gejank van de normale blower."

Beton Bewust

Kalle en Bakker is in bezit van het keurmerk Beton Bewust en met deze investering verlaagt het bedrijf de CO2 uitstoot. Màrie van der Poel, beleidsmedewerker van VOBN reageert positief op de elektrische blower. Daarbij tekent hij aan dat naast de extra benodigde investering het nodig is m.b.t. het totaal te bereiken resultaat ook het extra verbruik van elektriciteit op de centrale moet worden meegenomen. Hetgeen niet wegneemt dat er absoluut gezien, wel degelijk van een milieubesparing sprake kan zijn. Het laat ook zien dat de betonsector blijft investeren in duurzame maatregelen.

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Lid van Betonhuis

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.