mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Grootste fundering ter wereld gestort

In San Francisco bouwt men de Saleforce Tower. De wolkenkrabber wordt met 326 meter het hoogste gebouw van de stad en kan niet aan de rotsbodem worden verankerd. Daarvoor bouwde men één van de grootste funderingen ter wereld. Natuurlijk van beton. De betonstort duurde 18 uur. 

Beton_Nieuws_San_FranciscoIn San Francisco is men begonnen aan de bouw van de Saleforce Tower. Foto: You-Tube

Fundering van 9000 m3 beton

Als de Saleforce Tower eenmaal gebouwd is, bestaat deze uit 326 meter aan glas, staal en beton. Om ervoor te zorgen dat dergelijke bouwwerken blijven staan, worden de meeste wolkenkrabbers aan de rotsbodem verankerd. In San Francisco kan dat niet, omdat de ondergrond daar uit een 100 meter dikke laag zand en klei bestaat. De ingenieurs hebben daarom hun eigen 'rotsbodem' van beton gemaakt.

Betonstort van 18 uur

De fundering van de Salesforce Tower wordt maar liefst 4,2 meter dik en beslaat een oppervlakte van zo'n 4000 vierkante meter. Voor de fundering was, naast een enorme hoeveelheid wapeningsstaal, ruim 9000 kuub beton nodig en dat werd allemaal met betonmixers naar de bouwplaats gebracht. Zeven enorme betonpompen deden er maar liefst 18 uur over om het beton te storten. Het leverde unieke beelden op.

Bekijk de betonstort

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Beton via Twitter

#Beton van A naar B! Mooie logistieke operatie in Amsterdam. @BMN_NL https://t.co/ctTlV8ksBS

Betonhuis sector Betonmortel heeft nieuwe Life Cycle Assessment (LCA ) gegevens voor betonmortel opgesteld.#beton https://t.co/gFPV8HKr82

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum. #beton #csc #duurzaam https://t.co/hYkVlDGKN1

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.