mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Gaan circulaire economie en CO2-reductie samen?

Gaan circulaire economie en CO2-reductie van beton samen? "Jazeker", aldus Stefan van Uffelen, Programmamanager MVO Netwerk Beton, "de droom om van beton weer beton te kunnen maken, komt steeds dichterbij!" Wat vindt u? Reageer op de poll van VOBN of stuur een e-mail.

Beton_Nieuws_Uffelen_MVONLIn het MVO Netwerk Beton werkt de hele betonketen samen aan CO2-reductie en een circulaire economie. Als programmamanager coördineert Van Uffelen de samenwerking tussen 26 bedrijven en zeven brancheorganisaties om in 2020 te komen tot een reductie van 1,1 miljoen ton CO2. Foto: MVO Nederland

Gaan circulaire economie en CO2-reductie samen?

In de betonsector wordt nog wel eens beweerd dat de circulaire economie en CO2-reductie niet samengaanDe argumenten voor de schijnbare strijdigheid tussen circulaire economie en duurzaamheid zijn onder meer gebaseerd op het feit dat grind en zand niet schaars zijn. Bovendien is door toepassing van granulaat vaak meer bindmiddel nodig. 

Nieuwe breekmethodes en hoogwaardige terugwinning

Stefan van Uffelen: "Zand en grind zijn niet schaars, maar ons aardoppervlak is schaars. Daar moeten we zuinig mee omgaan, om biodiversiteit en ecologie te behouden voor de toekomst. We kunnen daar dus niet oneindig in graven. Bovendien vordert de innovatie op het vlak van hoogwaardig hergebruik in rap tempo. Er zijn diverse breekmethodes in ontwikkeling die zand en grind goed kunnen scheiden. De uitdaging is nog om ook de bindmiddelen zo hoogwaardig mogelijk terug te winnen. Er worden nu zelfs technieken ontwikkeld waarbij CO2 kan worden gebruikt als bindmiddel. Wie goed kijkt naar de innovatie die nu aan de gang is, weet al snel beter."  Wat vindt u? Vul de poll in.

Stefan van Uffelen - Programmamanager MVO Netwerk Beton

Meer CO2 -uitstoot door hergebruik van beton? Het tegenovergestelde is in zicht. CO2 als grondstof voor de betonsector, dat is pas circulair én duurzaam."

 

Stuur een mail

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Samenwerking

Logo-Partner_MVO_NL-150px

 

bron: www.mvonederland.nl

MVO Nederland


 

Poll

Wat is uw ervaring met de NEN EN 13670? Met name artikel 8.5 nabehandeltijd per klasse.

Alle polls

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.