mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Brochures en downloads

Informatiebladen, brochures en andere publicaties over de verschillende onderwerpen over de verwerking of toepassingen van beton(mortel) zijn gratis te downloaden via deze website. Sommige informatie is ook beschikbaar in de vorm van brochures. Deze kunt u hier aanvragen of in sommige gevallen bestellen. 

Kunt u een brochure niet vinden of werkt de aanvraag of download niet? Neem dan contact op met Remco Kerkhoven, ....

 

Publicaties

Uw selectie is opgeslagen.

Bestellen / downloaden

Brochures VOBN (Gietbouwcentrum)

Bestellen / downloaden

Bekisting woningbouwcasco's

In de ontwerpfase is veel aandacht voor flexibiliteit, comfort en milieu. In de uitvoering is er veel aandacht voor arbeidsomstandigheden, veiligheid en materieel. Welke bekisting toepassen om datgene wat in het ontwerp is bedacht ook daadwerkelijk uitvoerbaar te maken. In deze brochure staat een overzicht van alle bekistingen in de woningbouw, inclusief bekistingswijzer.

Betonbouwgids 2012

De Betonbouwgids 2012 is de opvolger van de Gietbouwpocket 2009 en is een handig naslagwerk voor alle partijen uit de betonbouwketen. Het betreft vakinformatie over betontechnologie, uitvoering van beton en aandachtspunten voor de bekisting.

Comfortabel wonen

Comfortabel wonen in een betonnen casco. De brochure geeft inzicht in de mate van comfort (binnenklimaat en geluid) dat een betonnen casco, ook wel giebouwcasco genoemd, biedt en de prestaties als het gaat om milieu en energie.

Fundaties voor woningbouwcasco's

Betonpalen en funderingsbekisting voor gebouwen. De keuze van een funderingssysteem wordt o.a. bepaald door: omgeving; draagvermogen; bodemprofiel; vrijkomende grond en tijd en kosten van het bouwproces. De brochure fundaties in de woningbouw behandelt deze factoren.

Uitvoering Schoon Beton

Schoonbeton is geen specifieke betonsoort maar het eindproduct van een proces waarbij de esthetische kwaliteit van het betonoppervlak wordt bepaald door de structuur en de kleur van het oppervlak, de betonsamenstelling en de eventuele bewerking(en) die na verharden op het oppervlak zijn toegepast.

Informatiebladen beton VOBN

Bestellen / downloaden

Beton in de agrarische sector

Wat zijn de eigenschappen van betonmortel toegepast in de agrarische sector. Hoe moet betonmortel verwerkt worden?

Bestellen / downloaden
Delen:

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.