mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Beoordelingsrichtlijnen beton

Een Beoordelingsrichtlijn (BRL) voor beton of mortel is een document waarin alle eisen, voorschriften en wetten zijn opgenomen die van toepassing zijn op het product/proces en de bepalingsmethode om aan te tonen dat het product aan deze eisen voldoet. Op deze pagina staan de meest voorkomende BRL's voor beton.

Beton_BeoordelingsrichtlijnEen BRL is een document waarin alle eisen, voorschriften en wetten zijn opgenomen die van toepassing zijn op het product/proces en de bepalingsmethode om aan te tonen dat het product aan deze eisen voldoet. Naast BRL's zijn er voor beton ook CUR-Aanbevelingen. Foto: VOBN

Wat zijn de meest voorkomende BRL's voor beton?

BRL Omschrijving 
Bron: Betonbouwgids 2012, Betonlexicon
BRL 1801  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest met productcertificaat en NL BSB® certificaat voor betonmortel. 
BRL 1802  Nationale richtlijn betreffende het KOMO®-attest voor de combinatie van cement en poederkoolvliegas voor toepassing als bindmiddel in beton. 
BRL 1803  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor hulpstoffen voor beton en mortel. 
BRL 1804  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor steenmeel voor toepassing als vulstof in mortel en beton. 
BRL 2501  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor licht toeslagmateriaal. 
BRL 2502  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor korrelvormige toeslagmaterialen met een volumieke massa van ten minste 2000 kg/m3 voor toepassing onder andere in mortels, beton en asfalt. 
BRL 2505  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest met productcertificaat voor poederkoolvliegas. 
BRL 2601  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor cement en metselcement. 
BRL 2604  Nationale beoordelingsrichtlijn betreffende het KOMO®-attest voor cement voor toepassing in beton. 
BRL 3201  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO proces-certificaat voor het toepassen van specialistische instandhoudingtechnieken voor betonconstructies. 
BRL 5056 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest voor staalvezelbeton.
BRL 5061 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest met productcertificaat voor staalvezels voor toepassing in beton en mortels.
BRL 5073 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor vezels voor toepassing in beton en mortels.
BRL 9338 Milieu hygiënische kwaliteit betonmortel en andere cementgebonden mortels.
BRL 9340 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest voor Combinatie van gemalen gegranuleerde hoogovenslag, poederkoolvliegas en portlandcement voor toepassing als bindmiddel in beton.


Verkrijgbaar of te downloaden via:

Stichting BouwKwaliteit
KIWA - Beoordelingsrichtlijnen
SKG-IKOBDelen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0318-557478

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.