mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Werkvoorbereiding beton woningbouw

In de woningbouw wordt veel beton gebruikt. Bij kleine projecten is de combinatie van gestorte wanden en breedplaten voor de vloeren het meest economische systeem. Bij middelgrote en grote projecten is tunnelbekisting, in combinatie met gestort beton (gietbouw), een snelle en goedkope bouwmethode.

Werkvoorbereiding_betoncasco_04Hoe wordt een betoncasco op een efficiënte manier gerealiseerd? Foto: VOBN

Overweeg gietbouw als bouwsysteem

De praktijk heeft uitgewezen dat gietbouw al vanaf ca. 18 woningen een interessante optie is voor de keuze van een bouwsysteem. Voor kleinere projecten is het bouwsysteem wanden-breedplaat geschikt en voor grotere projecten (vanaf ca. 40 woningen) is tunnelgietbouw het meest aangewezen bouwsysteem. Er zijn ruwweg drie gietbouwsystemen te onderscheiden:

  • Gietbouwsysteem wanden-breedplaat, met stalen wandbekisting;
  • Gietbouwsysteem met grootwandbekisting;
  • Gietbouwsysteem tunnelgietbouw.

Gietbouw Informatie Model

Het Gietbouw Informatie Model (GIM) helpt om het bouwplan correct en effectief te kunnen beoordelen op mogelijke bouwmethoden en om te weten welke informatie nodig is om de optimale bouwmethode ondebouwd te kunnen bepalen. Het model is opgezet in vier fasen met daarin stappenplannen, checklisten, controlelijsten en verwijzingen naar achtergrondinformatie. Deze integrale benadering leidt tot een verantwoorde keuze.

Gietbouw Informatie Model

Delen:

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

Betonbouwgids

De Betonbouwgids is een handig naslagwerk voor alle partijen die werkzaam zijn binnen de betonbouwketen, met name de uitvoering. In deze gids is veel informatie te vinden over o.a. storten, verwerken en nabehandelen van beton.

 

Cover_Betonbouwgids 2012

Download de Betonbouwgids


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.