mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Betonpalen met heiende, ingebrachte hulpbuis

Deze grondverdringende betonpalen worden vervaardigd met behulp van een tijdelijke stalen hulpbuis die heiend wordt ingebracht, ook wel vibropalen genoemd.

Uitvoering_beton_betonpalenGrondverdringende betonpaal met stalen hulpbuis die na het beton storten weer uit de grond wordt getrokken.De stalen hulpbuis is voorzien van een voetplaat (1). Nadat de buis de gewenste diepte heeft bereikt, wordt gecontroleerd of de buis droog, vrij van grond en vrij van verontreiniging is (2). Vervolgens wordt de wapening aangebracht (3). De buis wordt (meestal) vanaf het maaiveld gevuld met betonmortel (4). De hulpbuis wordt heiend uit de grond getrokken waarbij de voetplaat achterblijft in de grond (5,6).

Voordelen:

  • Grondafvoer is niet nodig.
  • Door te kalanderen komt tijdens het heien informatie over de grond beschikbaar. Bij kalendering wordt het aantal heislagen gemeten dat nodig is om de buis 0,25 m te laten zakken.
  • De heibuis is bijzonder sterk. Grote dieptes zijn mogelijk en er bestaat geen risico voor paalbreuk. Bovendien is de buis minder gevoelig voor obstakels in de bodem.
  • Lengtes tot 40 meter zijn realiseerbaar. De paaldiameter bedraagt 280 - 610 mm en de maximale schoorstand is 3:1.
Delen:

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

Brochure fundaties

Voor het funderen van gebouwen zijn in veel plaatsen in Nederland betonnen palen noodzakelijk. De keuze wordt o.a. bepaald door: omgeving, draagvermogen, bodemprofiel en bouwproces. De brochure fundaties voor woningbouwcasco's behandelt deze factoren.

 

Cover-Fundaties-woningcasco's-2013

 

Brochure aanvragen


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.