mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Bouwsnelheid bepaal je in de werkvoorbereiding

Het project Heel Europa aan de Genuahaven in Purmerend-Zuid wordt op dit moment gebouwd door Smit’s Bouwbedrijf en is betonbouw in optima forma. De 60 meter hoge woontoren is in de ruwbouwfase in detail voorbereid en hierdoor schiet de toren in recordtempo omhoog. 

vorige

De hoofdpersonen van Smit’s Bouwbedrijf voor de Genuahaven zijn René Kamphorst, uitvoerder betonbouw, Hans de Vries, hoofduitvoerder en Remco Lust, organisatiemedewerker. Op de tekenkamer is de hoogbouw in Revit getekend. Dit 3D tekenprogramma kan door verschillende gebruikers worden gedeeld. Plattegronden, betondoorsneden, niveaus, legenda’s, materiaalstaten en tunnelschema's zijn allemaal gerelateerd aan één database. Eén wijziging heeft consequenties op alle plaatsen waar die informatie gepresenteerd wordt.

René Kamphorst - Uitvoerder betonbouw

 

"De film, die eenvoudig uit het programma gemaakt kan worden, heb ik aan de gietbouwploeg laten zien. Hierdoor was vooraf voor iedereen duidelijk hoe de cyclus zou gaan verlopen en waar de veiligheidsvoorzieningen moesten komen."

Tunnelcyclus

De tunnelcyclus voor de hoogbouw bedraagt vijf dagen per bouwlaag. Per laag worden 3 tunnels ingezet, twee brede tunnels (type A, B) en één smalle tunnel (type C). Deze smalle tunnel bestaat uit drie delen (C1, C2, C3). Daarnaast heeft Smit’s Bouwbedrijf gekozen voor een extra overloopdeel (D1),  als werktunnel om de kanalen en leidingen door te kunnen leggen. De delen (C2, C3) worden in de cyclus omgezet. De delen C1 en D1 worden direct per verdieping bij de liftschachten geplaatst. “Het grote voordeel hiervan is dat de installateur door kan met zijn werkzaamheden. Op de dekken C1 en D1 komt namelijk het leidingwerk bij elkaar. Op het dek van deze tunnels hebben wij verhoogde dikke stalen platen en uitsparingen voor de instortvoorzieningen laten aanbrengen. Dit werkt optimaal voor de installateur en hierdoor is de leidingschacht zeer zuiver uitgevoerd. Een ander groot voordeel is dat wij stortonderbrekingen rondom deze wirwar aan leidingen kunnen voorkomen.”, licht Hans de Vries toe. In de tunnelcyclus worden de prefab galerijplaten, de betontrappen en -bordessen meegenomen. In totaal betreft het 32 elementen: 18 aangestorte galerijplaten, 8 trappenhuiswanden, 4 trapelementen en 2 bordessen. 

Betonsamenstelling

Hans de Vries: “Tijdens de werkvoorbereiding hebben wij alle mogelijke knooppunten in beeld gebracht en zijn met een aantal vaste leveranciers en constructeurs om de tafel gaan zitten om deze te bespreken. Zo deelden wij ook de kennis met de betonmortelleverancier Cementbouw en bespraken de fundering van de woontoren. De monolietvloer is ongeveer 1,5m dik en de voorgeschreven betonkwaliteit was C30/37 en C34/45. Deze combinatie zou een dermate hoge temperatuur ontwikkelen dat krimpscheuren onvermijdelijk zouden zijn. Iets waar je bij keldervloeren niet op zit te wachten. Op advies van Cementbouw is hiervoor een betonmengsel toegepast met uitgestelde sterkteontwikkeling.” Het meedenken van de Bouw- en Betontechnologisch Adviseur van Cementbouw tijdens de bestekanalyse was er met name op gericht om samen te kijken naar alternatieve bouwmethoden en het voorkomen van faalkosten. Een dergelijke analyse geeft als uitkomst een overzichtelijke betonmengsellijst met de daarbij behorende prijzen en is de basis voor de uitvoering van het project. “Het project vooraf met Cementbouw doorspreken vonden wij belangrijk omdat op de verdiepingen verschillende betonsamenstellingen worden toegepast. Maar ook de wanden zijn tot en met de achtste laag gevarieerd qua samenstelling. De buitenwanden op de 3e verdieping zijn uitgevoerd in een C53/65, o.a. vanwege de inpandige hellingbaan. Vanwege de constructie zijn de buitenwanden op de vierde, vijfde en zesde verdieping uitgevoerd in een C45/55  en op de zevende en achtste verdieping uitgevoerd in een C35/45. Pas vanaf de negende verdieping zijn alle wanden qua samenstelling gelijk en worden uitgevoerd in een C28/35.”   

 Hans de Vries - Hoofduitvoerder Smit's bouwbedrijf

 

Tijdens de werkvoorbereiding deelden wij onze kennis met de betonmortelleverancier Cementbouw B.V. en optimaliseerden wij de betonsamenstelling per toepassingsgebied.”

 

Lees meer in BetonbouwNieuws nummer 3-2013

  • Schöck IDock®
  • Optimalisatie van het project
  • Uitkragende galerijplaat
Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Lid van Betonhuis

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.