mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

13 meter hoge wand in één keer gestort

In de haven van Rotterdam bouwt Cordeel momenteel een nieuwe vlakloods voor European Bulk Services. NOE Bekistingtechniek ontwikkelde een oplossing waarmee de betonwanden van de loods tot 13,5 meter hoogte in één keer kunnen worden gestort.

vorige

De nieuwe loods biedt straks 65.000 kubieke meter opslagruimte voor onder andere kolen, mineralen en agriproducten en bestaat geheel uit in het werk gestort beton en wordt gerealiseerd op een fundering op staal. In plaats van funderingspalen staat de vlakloods op een betonnen plaat. Opmerkelijk detail is het feit dat door het ontbreken van funderingspalen de vlakloods zal meebewegen met de vulgraad van de loods. Wanneer de vlakloods volledig wordt gevuld, zal het gebouw circa 4 à 5 cm naar beneden zakken om vervolgens weer omhoog te komen als de loods leeg raakt.

Wanden tot 18 meter

De vlakloods heeft een oppervlakte van ruim 6.200 vierkante meter; de lengte bedraagt ongeveer 170 meter en de breedte is 36,5 meter. De wanden aan de lange zijde hebben een hoogte van 10 meter; aan de kopse kant van het gebouw bedraagt de hoogte van de betonnen wanden door het schuin oplopende dak maximaal 18,5 meter. Ook de binnenwanden hebben een hoogte van ruim 18 meter.

Storten tot 13 meter

De betonwanden van de loods worden in het werk gestort. De bekistingen hiervoor zijn geleverd door NOE Bekistingtechniek. Het bedrijf bedacht een oplossing voor het storten van 13 meter hoge wanden. De meeste wanden kunnen hiermee in één keer worden gestort; de wanden van 18 meter hoog worden in twee keer gestort. De bekisting voor de 13 meter hoge wanden bestaat uit NOEtop-bekistingpanelen. De panelen van de binnenmuren zijn conisch gemonteerd, waardoor de wanden aan de onderzijde 1,0 meter dik zijn om vervolgens tot een hoogte van 6,5 meter te verjongen, vanwaar de wand verder 0,50 meter dik is.

Stijfheid bekisting

De NOEtop-panelen zijn hoofdzakelijk grootvlak-panelen van 5300 x 2650 mm waarvan er steeds twee boven elkaar zijn gemonteerd. Om de gewenste hoogte te bereiken worden deze gecombineerd met liggende panelen van 1000 x 2650 mm en 1325 x 2650 mm. De inzet van de 5300 x 2650 mm metende grootvlakpanelen zorgt ervoor dat de montagetijd tot een minimum beperkt kan blijven. De afmeting van de panelen staat bovendien garant voor een grote stijfheid van de bekisting. Het hoogte- en breedteraster van de panelen is doorlopend, zodat deze naar wens staand en liggend te combineren zijn.

Delen:

Contactpersoon Betonhuis

Remco Kerkhoven

Adviseur Communicatie, Technische Marketing en Statistiek

tel. 0348 48 44 07

Voordeel VOBN betoncentrale

  • Procesverbetering bouwplaats;
  • Optimalisatie van logistiek betonmixers;
  • Doelstellingen duurzaamheid realiseren;
  • Kwaliteit van de betonsamenstelling

Zoek betoncentrale


VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.